• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ierēdņu kvalifikācijas celšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2003., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ko stādīsim, ko audzēsim, kad Eiropa vērs vārtus

Vēl šajā numurā

19.03.2003., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ierēdņu kvalifikācijas celšanu

Pamatojoties uz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas lūgumu, Valsts civildienesta pārvalde (turpmāk — Pārvalde) apkopojusi informāciju par ierēdņu kvalifikācijas celšanas ilgumu valsts pārvaldes iestādēs. Informācija nepieciešama, lai sagatavotu grozījumus Valsts civildienesta likuma 30.panta pirmajā daļā, kas paredz iespēju ierēdnim celt kvalifikāciju ne mazāk kā 45 dienas triju gadu laikā.

Pārvaldes apkopotajā informācijā norādīts, ka laikā no 2000.gada 1.janvāra līdz 2002.gada 31.decembrim kvalifikāciju paaugstinājuši 80% no visiem vispārējā valsts civildienesta ierēdņiem. Pamatojoties uz datu kvantitatīvo analīzi, Pārvalde secina, ka katrs ierēdnis kvalifikāciju uzlabo vidēji 14 dienas triju gadu laikā, savukārt kopējā datu amplitūda ir intervālā no 0,5 līdz 169 dienām triju gadu laikā.

Apkopotajā informācijā Pārvalde arī norāda galvenos argumentus, kas ietekmē ierēdņu kvalifikācijas celšanas iespējas. Kā viens no būtiskākajiem faktoriem minēts Valsts administrācijas skolas nepietiekamie resursi, lai nodrošinātu likumā norādīto viena ierēdņa kvalifikācijas celšanai nepieciešamo apmācības dienu skaitu. Patlaban Valsts administrācijas skola spēj nodrošināt vidēji vienu apmācības dienu vienam vispārējā civildienesta ierēdnim gada laikā.

Izskatot jautājumu par ierēdņu kvalifikācijas celšanu, Pārvalde atbalsta viedokli, ka likumā jāsaglabā piebilde, kas nosaka nepieciešamību ierēdnim paaugstināt kvalifikāciju, kā arī apliecina gatavību piedalīties ierēdņu izglītības sistēmas uzlabošanā.

Valsts civildienesta pārvaldes kontroles daļas vadītājs Māris Knoks trešdien, 12. martā, piedalījās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē, kurā izvērtēti priekšlikumi likumprojekta “Grozījumi Valsts civildienesta likumā” iesniegšanai Saeimai otrajā lasījumā. Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija kopumā akceptēja iesniegtos grozījumus, kā arī precizēja Valsts civildienesta likuma 37.pantu par ierēdņu pārcelšanu zemākas kvalifikācijas amatā.

Ar minētā likuma 37.panta skaidrojumu varēs iepazīties Pārvaldes informatīvā biļetena “Jaunā Pārvalde” marta numurā.

Gints Lazdiņš, Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieka palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!