• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par antidempinga pārbaudes izbeigšanu attiecībā uz Lietuvas izcelsmes sviesta importu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2003., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū 2003.gada februārī

Vēl šajā numurā

18.03.2003., Nr. 42

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts iekšējā tirgus aizsardzības birojs

Veids: lēmums

Numurs: 05/2003

Pieņemts: 14.03.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja lēmums Nr. 05/2003

Rīgā 2003. gada 14. martā

Par antidempinga pārbaudes izbeigšanu attiecībā uz Lietuvas izcelsmes sviesta importu

A. Vispārīgā informācija

1. 2002. gada 18. jūnijā Latvijas Republikas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” Nr. 91 (2666) tika publicēts Valsts iekšējā tirgus aizsardzības biroja (turpmāk — VITAB) 2002.gada 12.jūnija lēmums Nr.07/2002 “Lēmums par antidempinga pārbaudes uzsākšanu attiecībā uz Lietuvas izcelsmes sviesta importu” un uzsākta antidempinga pārbaude.

2. Pārbaude tika uzsākta pēc VITAB iniciatīvas saskaņā ar Latvijas Republikas Antidempinga likuma (turpmāk — Antidempinga likums) 4. panta 2. daļu, jo tā rīcībā bija pietiekami sākotnējie pierādījumi pārbaudes uzsākšanai un vietējo piena pārstrādes uzņēmumu asociācija Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (turpmāk — LPCS) vietējo ražotāju vārdā bija lūgusi šādas pārbaudes uzsākšanu, taču nespēja apkopot visu nepieciešamo informāciju.

3. Pēc pārbaudes uzsākšanas VITAB informēja visas zināmās ieinteresētās puses un 2002. gada 18. jūnijā nosūtīja Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai lūgumu informēt Lietuvas valdību par antidempinga pārbaudes uzsākšanu.

4. Visas ieinteresētās puses, kuras ir pierādījušas, kā pārbaudes iznākums varētu iespaidot to intereses, tika aicinātas darīt zināmus savus argumentus un iesniegt pierādījumus 45 dienu laikā pēc VITAB lēmuma publicēšanas dienas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Ieinteresētās puses šo iespēju neizmantoja.

5. Par pārbaudāmo preci tika noteikti sviesta un piena tauku produkti (turpmāk tekstā — sviests), iepakoti vai neiepakoti, dabiski, iegūti no sūkalām vai kausēti (svaigi, sālīti, konservēti), kuri iegūti galvenokārt no piena un kuros piena tauku saturs ir 39% vai vairāk, bet ne vairāk kā 95%. Sviests var saturēt nātrija hlorīdu, pārtikas krāsvielas, garšvielas, augu piedevas, stabilizatorus, aromatizētājvielas, konservantus, pienskābes baktēriju ieraugus un citas piedevas. Pārbaudāmā prece tiek klasificēta saskaņā ar Latvijas Republikas Kombinētās nomenklatūras (turpmāk – LKN) 0405. preču pozīcijā esošajiem kodiem, kas ir sniegti informācijas vajadzībām, un tie nav saistoši pārbaudāmās preces kvalifikācijai.

 

B. Ārvalstu ražotāji un importētāji

6. Saskaņā ar Antidempinga likuma 13. pantu visiem zināmajiem ārvalstu ražotājiem un vietējiem importētājiem tika nosūtītas anketas un noteikts 55 dienu termiņš, lai sniegtu atbildes. Anketas tika nosūtītas ar mērķi iegūt objektīvu un detalizētu informāciju par Lietuvas sviesta importu Latvijā.

7. Anketas tika saņemtas no šādiem ārvalstu sviesta ražotājiem un eksportētājiem:

(1) AB “Pieno Žvaigzdes” filiāle “Mažeiki~ pienin

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!