• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību aizņēmumiem un budžeta deficītu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2003., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšlietu ministra un pašvaldību pārstāvju tikšanos

Vēl šajā numurā

14.03.2003., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību aizņēmumiem un budžeta deficītu

Vakar, 13.martā, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Baltijas reģiona direktoru S.Kandido un bankas Rīgas   biroja pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumu par pašvaldību budžetiem. Sanāksmes laikā ERAB pārstāvis interesējās par iespējām pašvaldībām brīvāk aizņemties līdzekļus svarīgu projektu īstenošanai.

Finanšu ministrs norādīja, ka tuvākā laikā nekādas izmaiņas šajā jomā nav paredzētas. Ministrs uzsvēra, ka 2003. gadā pašvaldību aizņēmumu kopējais palielinājums  ir noteikts 15,3 miljoni latu, un atzina, ka šobrīd aizņēmumu apjoma palielinājums negatīvi ietekmētu valsts konsolidētā kopbudžeta  fiskālo deficītu. “Budžeta deficīta palielināšana nav pieļaujama un es darīšu visu, lai būtiski tiktu samazināts pašreizējais budžeta deficīts,” norādīja Valdis Dombrovskis. Kā zināms, budžeta deficīts 2003.gadam ir noteikts līdz 3% no iekšzemes kopprodukta un atbilst Māstrihtas kritērijiem.

ERAB pārstāvji apliecināja, ka ir apmierināti ar savu darbību Latvijā, un uzsvēra, ka šis gads iesācies ļoti veiksmīgi. Banka šogad piedalīsies vairāku infrastruktūras projektu finansēšanā Rīgā un Liepājā. Summa, kuru banka plāno ieguldīt šogad, ir ap 50 miljoni ASV dolāru. Vienlaikus S.Kandido uzsvēra, ka ERAB kā līdzfinansētāji vēlas nākotnē piedalīties ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansētajos projektos Latvijā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!