• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Attīstības plāna vadības grupu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2003., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mediķu streika prasībām

Vēl šajā numurā

13.03.2003., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Attīstības plāna vadības grupu

Vakar, 12.martā, Finanšu ministrijā notika Attīstības plāna vadības grupas sanāksme.

Attīstības plāna (AP) vadības grupa, kas izveidota ar Ministru kabineta šā gada 4.marta rīkojumu Nr.134, nodrošinās Attīstības plāna sagatavošanu atbilstoši Latvijas stratēģiskās plānošanas dokumentos noteiktajiem attīstības virzieniem un Eiropas Komisijas prasībām. AP vadības grupu vada finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, un tās sastāvā ir ministriju, Ministru prezidenta biroja, plānošanas reģionu, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Valsts kontroles, Latvijas Bankas, Centrālās statistikas pārvaldes un Valsts kancelejas pārstāvji.

Attīstības plāna vadības grupas sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar neatkarīgo ekspertu (Grieķijas kompānijas „Synthesis) veikto plāna sākotnējo novērtējumu. Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Gints Freimanis informēja par Attīstības plāna sagatavošanas gaitu un vadības grupā apspriežamo plāna projektu. Pēc informācijas izklāsta notika projekta apspriešana un pieņemts lēmums par tā apstiprināšanu un tālākvirzību izskatīšanai Ministru kabinetā. Sanāksmes laikā minēta iespēja paplašināt struktūrfondu ieviešanā iesaistīto starpniekinstitūciju skaitu. Par tādām varētu kļūt Izglītības un zinātnes, Ekonomikas un citu ministriju struktūras.

Attīstības plāns ir programmēšanas dokuments Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējuma saņemšanai 2004.--2006.gadā, kurā ietverta Latvijas valdības stratēģija un prioritātes, kam novirzāmi struktūrfondu līdzekļi. Attīstības plāns kalpos par projektu Vienotajam programmdokumentam, uz kura pamata tiks piešķirts ES finansējums un kuru vienpusēji apstiprinās Eiropas Komisija (EK).

Plānu paredzēts iesniegt Eiropas Komisijai nākamnedēļ, 19.martā. Sarunu process ar EK par plāna apstiprināšanu ilgs līdz 2003.gada beigām.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!