• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jakubānu bez Hānberga. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2003., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plaši atvērtajām Eiropas durvīm

Vēl šajā numurā

11.03.2003., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jakubānu bez Hānberga

Rakstnieks Andris Jakubāns:

Dzīvoju Ragaciemā, sēžu un rakstu grāmatiņas. Jau no rīta sēstos pie sava kompjūterīša un saceru līdz vakaram. Stāsti ir labi, tikai neviens nedrukā. Piedāvāju žurnāliem, citiem medijiem, saku - baigi aktuāli, bet viņi: vai, vai, paldies, paldies, tikai labāk nenesiet... Laikam neiederos vairs jauno laiku literatūrā, tikai es nemaz īsti nezinu, kāda tad ir tā jaunā literatūra?! Bet vispār esmu apmierināts, jo jūtos kā jaunībā, jo nedrukā jau jaunībā.

Taču man sāk šķist, ka stāsti vairs nevienam nav vajadzīgi, tāda literatūras nevienu neinteresē. Man saka - uzrakstiet labāk par slaveniem cilvēkiem, nu ja, tas jau tagad ir pieprasīts... Nu baigi interesants, truls laiks.

Man top grāmata, pat nosaukums jau ir - “Kliedzieni pilnmēness naktī”. Izdevniecībām vēl nepiedāvāju, nav gatava, pabeigšu pēc mēneša, diviem. Es rakstu par vietu, kur dzīvoju. Par jūras večiem, piejūras kolhozu sabrukumu, par zivīm, kuru nav, par bandītiem un miličiem. Man ir labi dokumentēts padomju laiks, tagad es gribu parādīt pārmaiņu laiku.

No sabiedriskajiem un politiskajiem notikumiem nekādi nevaru atteikties, pilnīgs murgs, vismaz četras stundas dienā skatos televīziju, kādu stundu lasu avīzes, starp citu, tās man atved pusseptiņos no rīta, viena tante pieved ar mašīnu un iemet pastkastē. Rīgā agrāk par septiņiem nepiegādāja.

Es lasu, visu salīdzinu, bet nevienam manas domas nav vajadzīgas. Man ir baigā cemme par tiem, kas tagad sākuši sargāt kāpas no apbūves. Labāk būtu prasījuši, lai sakopj! Tur ir tā apgānīts, tāda netīrība, nekā skaista vairs nav, es to zinu, jo dzīvoju 200 metru no kāpām, katru dienu gar jūras malu pastaigājos. Bet viņi tik kliedz - mūsu kāpas, mūsu kāpas! Varbūt labāk lai būvē, tad vismaz apkops?!

Ragaciemā tagad zivju tirgu būvēs. Modernu. Vai es pērku zivis? Protams! Jūra aizsalusi, zivju nav... bet zivis ir. Nu ģeniāls ciemats tas Ragaciems!

Šorīt es tā izsmējos. Ēriks Hānbergs man dzimšanas dienā atsūtīja īsziņu, viņam tagad ir mobilais telefons. Astoņos no rīta saņēmu. Super! Kas to kādreiz varēja iedomāties, ka rakstnieks Hānbergs sūtīs īsziņas?!

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”; pēc G. Tabores intervijas “Interesants, truls laiks”

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti.

Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī”, – saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!