• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 4. marta noteikumi Nr. 103 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.336 "Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2003., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72240-grozijumi-ministru-kabineta-2001-gada-31-julija-noteikumos-nr-336-noteikumi-par-attaisnotajiem-izdevumiem-par-izglitibu-un-arst...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.137

Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā

Vēl šajā numurā

11.03.2003., Nr. 38

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 103

Pieņemts: 04.03.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.103

Rīgā 2003.gada 4.martā (prot. Nr.13 40.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.336 "Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 10.panta pirmās daļas 2.punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 31.jūlija noteikumos Nr.336 "Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 115.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 1.2.apakšpunktā vārdus "paša maksātāja vai viņa ģimenes locekļu noslēgtu".

2. Papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Šo noteikumu 3.punktā minētos maksātāja izdevumus, kuri pēc citu maksātājam likumā paredzēto summu atskaitīšanas pārsniedz atlikušo maksātāja apliekamā ienākuma apmēru, var sadalīt starp maksātāja ģimenes locekļiem, kuriem ir tiesības uz attaisnotajiem izdevumiem par maksātāju, bet attiecībā uz maksātāja ģimenes locekli šo izdevumu pārsnieguma summu var sadalīt starp maksātāju un citām personām, kurām ir tiesības uz attaisnotajiem izdevumiem par maksātāja ģimenes locekli."

3. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Ja izglītības un šo noteikumu 3.punktā neminētu ārstniecisko izdevumu taksācijas gada kopsumma maksātājam vai viņa ģimenes loceklim pārsniedz šo noteikumu 1.punktā katrai personai noteikto summu, maksātājs izdevumu pārsnieguma daļu ir tiesīgs attiecināt uz nākamo piecu taksācijas gadu apliekamo ienākumu hronoloģiskā secībā. Izglītības un ārstniecisko izdevumu kopējā apmēra pārsnieguma summu, kas izveidojusies taksācijas gadā, maksātājs atskaita no sava apliekamā ienākuma katrā no nākamajiem pieciem pēctaksācijas gadiem pēc taksācijas gada attaisnoto izdevumu atskaitīšanas. Katrā nākamajā taksācijas gadā atskaitāmais kopējais attaisnoto izdevumu apmērs nedrīkst pārsniegt šo noteikumu 1.punktā noteikto summu, ievērojot arī 3.punktā noteiktās prasības."

4. Papildināt noteikumus ar 6.1 un 6.2 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Fiziskā persona, kura izglītības izdevumu segšanai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā no valsts budžeta vai kredītiestādes ir saņēmusi studiju kredītu, iekļauj visu saņemtā kredīta apmēru attaisnotajos izdevumos par izglītības pakalpojumu izmantošanu tajā taksācijas gadā, kurā tā saņemto studiju kredītu ir sākusi atmaksāt.

6.2 Fiziskā persona ģimenes locekļa saņemto studiju kredītu, kuru tā atmaksā ģimenes locekļa vietā, iekļauj attaisnotajos izdevumos par izglītības pakalpojumu izmantošanu tajā taksācijas gadā, kurā tā ir uzsākusi ģimenes locekļa saņemtā studiju kredīta summas atmaksāšanu."

5. Papildināt noteikumus ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Noteikumu 3.1, 6.1 un 6.2 punkts un grozījumi 1.2.apakšpunktā attiecībā uz veselības apdrošināšanas līguma slēdzējiem, kā arī grozījumi 4.punktā attiecībā uz secību, kādā taksācijas gadā no apliekamā ienākuma tiek atskaitīti taksācijas gada un pirmstaksācijas gadu attaisnotie izdevumi, piemērojami 2002.gada un turpmāko gadu apliekamā ienākuma noteikšanai."
Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!