• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta ieņēmumiem februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2003., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijām

Vēl šajā numurā

06.03.2003., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta ieņēmumiem februārī

Kopsavilkums par budžeta ieņēmumu daļas izpildi liecina, ka valsts pamatbudžeta ieņēmumi februārī ir vairāk nekā 51, 731 miljons latu, kas par 7, 336 miljoniem latu pārsniedz pagājušā gada februāra rādītājus. Ievērojami uzlabojusies arī akcīzes nodokļa iekasēšana – šogad tā par 1,73 miljoniem latu pārsniegusi pagājušā gada analogus rādītājus.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis īpaši uzsver strauji uzlabojušos akcīzes nodokļa naftas produktiem iekasēšanu: “Šogad februārī akcīzes nodoklis naftas produktiem par vairāk nekā 50% pārsniedz 2002. gada februāra rādītājus, un tas ir 8, 665 miljoni latu, kas liecina par Valsts ieņēmumu dienesta darba kvalitātes uzlabošanos un nopietnu vēršanos pret naftas produktu kontrabandu. Esmu pārliecināts, ka šis darbs tiks turpināts vēl aktīvāk.”

Vienlaikus finanšu ministrs norāda, ka valsts pamatbudžeta un speciālo budžetu nodokļu ieņēmumi februārī par 20% pārsniedz ieņēmumus 2002. gada februārī. Turklāt īpaši ievērojami ir uzlabojusies pievienotās vērtības nodokļa iekasēšana – salīdzinot ar 2002. gada februāri, šogad tā palielinājusies par 22%.

Februārī valsts pamatbudžetā ieņēmumi bija 58,9 miljoni latu, izdevumi — 69,8 miljoni latu. Valsts speciālajos budžetos ieņēmumi februārī pārsnieguši izdevumus un veidojies 4,4 miljonu latu finanšu pārpalikums. Valsts speciālo budžetu kopējie ieņēmumi februārī bijuši 68,9 miljoni latu, izdevumi – 64,4 miljoni latu. Valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta ieņēmumi februārī bijuši 44,8 miljoni latu, izdevumi — 45,4 miljoni latu.

Jāuzsver, ka šie ir operatīvie dati — oficiālie februāra valsts kopbudžeta (valsts budžets kopā ar pašvaldību budžetiem) izpildes rādītāji būs zināmi aptuveni marta vidū.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!