• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2003., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/72083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 4. martā, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

05.03.2003., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomi

Vakar, 4. martā, valdība pieņēma Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes (TVSAP) nolikumu, kurā noteikts minētās padomes sastāvs, funkcijas un tiesības.

Jaunizveidotajā struktūrā darbosies tie ministri, kuru vadītās ministrijas saistītas ar tautsaimniecības attīstību – ekonomikas, finanšu, zemkopības, satiksmes, reģionālās attīstības, vides, ārlietu, tieslietu un iekšlietu. Padomi vadīs Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers.

TVSAP galvenais uzdevums būs izstrādāt un ieviest tautsaimniecības vienotās stratēģijas prioritātes, saskaņot tās ar citiem valsts ilgtspējīgas attīstības normatīvajiem dokumentiem, koordinēt valsts institūciju darbu, lai veicinātu eksportu un ārvalstu investīciju piesaisti, kā arī koordinēt Eiropas Savienības līdzekļu piesaistes institucionālās sistēmas darbību.

Kā uzsvēris Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, pateicoties padomes sastāvam, katru konkrēto problēmu būs iespējams risināt kompleksi, kā arī paātrināt lēmumu pieņemšanas gaitu, tādējādi mazinot birokrātiju. “Šīs padomes izveide apliecina jaunās valdības vēlmi ekonomikas jautājumus risināt augstākajā līmenī un nodrošināt ciešāku saikni starp uzņēmējiem un valsti.”

Lai nodrošinātu valsts interesēm atbilstošas tautsaimniecības vienotās stratēģijas izstrādi, padomei būs tiesības veidot darba grupas, atbilstoši savai kompetencei pieprasīt no valsts un pašvaldību institūcijām padomes darbam nepieciešamo informāciju, iesaistīt padomes darbā neatkarīgus ekspertus, kā arī ierosināt tautsaimniecības vienotās stratēģijas īstenošanai nepieciešamo normatīvo aktu izstrādi.

Padomes sēdes notiks ne retāk kā vienu reizi mēnesī.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!