• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem nodokļu likumdošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2003., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/232-1616

Par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras statūtiem

Vēl šajā numurā

28.02.2003., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem nodokļu likumdošanā

Vakar, 27.februārī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā akceptēti Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) plānotie un izstrādātie grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”, kas iecerēti nodokļu likumdošanas un uzņēmējdarbības vides sakārtošanai.

VID uzskata, ka plānotie grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām” atvieglos darbu gan uzņēmējiem, gan nodokļu iekasētājiem, jo paredz ieviest precīzāku un efektīvāku rīcības modeli atsevišķās situācijās, kā arī paredz nodokļu parādu piedziņas sistēmas sakārtošanu. Atzinīgi tiek vērtēta arī kopumā apjomīgā likuma pārskatīšana, lai ieviestu nepieciešamās izmaiņas, un minētie grozījumi pozitīvi ietekmēs budžeta ieņēmumus.

Plānotie grozījumi likumdošanā sakārto nokavēto nodokļu maksājumu piedziņas bezstrīda kārtībā procesu, vienkāršo un sakārto nodokļu administrācijas lēmumu pārsūdzēšanas procedūru. Bez tam tie sakārto pašvaldības kā nodokļu administrācijas amatpersonu nodokļu jautājumos pieņemto lēmumu pārsūdzēšanas kārtību, kas līdz šim nevienā tiesību aktā nebija noteikta.

Pieņemtie grozījumi paredz: nodokļu strīdu izskatīšanas procedūras un nodokļu administrācijas lēmumu pārsūdzēšanas kārtības precizēšanu ar mērķi nodrošināt efektīvas nodokļu strīdu apelācijas sistēmas izveidošanu, samazinot tiesās izskatāmo nodokļu strīdu skaitu; nodokļu parādu piedziņas sistēmas sakārtošanu, lai nodrošinātu efektīvu nodokļu maksājumu parādu iekasēšanu; pilnvarojumu Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā lietojamas, noformējamas un uzskaitāmas pavadzīmju – rēķinu veidlapas, kādā veicama to lietošanas uzraudzība un kontrole, lai nodrošinātu nodokļu aprēķinu, kā arī sakārtotu un precizētu pavadzīmju – rēķinu lietošanas tiesisko un faktisko pamatojumu; nostiprina tiesisko regulējumu aprēķinu metožu izmantošanai nodokļu kontroles vajadzībām.

Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!