• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 25. februāra noteikumi Nr. 87 "Kārtība, kādā no militārās izglītības iestādes atskaitītais karavīrs atmaksā apmācībai izlietotos finanšu līdzekļus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2003., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.88

Nacionālās alkoholisma ierobežošanas padomes nolikums

Vēl šajā numurā

28.02.2003., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 87

Pieņemts: 25.02.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.87

Rīgā 2003.gada 25.februārī (prot. Nr.11, 3.§)

Kārtība, kādā no militārās izglītības iestādes atskaitītais karavīrs atmaksā apmācībai izlietotos finanšu līdzekļus

Izdoti saskaņā ar Militārā dienesta likuma 18.panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā no militārās izglītības iestādes atskaitītais karavīrs atmaksā apmācībai izlietotos finanšu līdzekļus.

2. Noteikumi attiecas uz nesekmības (izņemot gadījumu, ja nesekmība iestājusies veselības traucējumu vai citu attaisnojošu iemeslu dēļ), disciplīnas pārkāpumu dēļ vai pēc paša vēlēšanās no militārās izglītības iestādes atskaitītajiem karavīriem, kas ir nodienējuši obligātā aktīvā militārā dienesta laiku un nosūtīti uz iepriekšējo dienesta vietu vai atvaļināti no aktīvā dienesta (turpmāk — karavīrs).

3. Atmaksājamo karavīra apmācībai izlietoto finanšu līdzekļu summu (turpmāk — izdevumi) aprēķina militārās izglītības iestāde.

4. Militārās izglītības iestāde uzskaita izdevumus par viena kadeta vai klausītāja apmācību. Minētos izdevumus aprēķina, pamatojoties uz kadetu vai klausītāju vidējo skaitu gadā. Izdevumos par viena kadeta vai klausītāja apmācību iekļauj pasniedzēju atalgojumu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, mācību programmas nodrošinājumu, maksu par komunālajiem un citiem pakalpojumiem, kā arī kadetam vai klausītājam maksāto stipendiju.

5. Izdevumus karavīrs atmaksā militārās mācību iestādes grāmatvedībā saskaņā ar līgumu, kas noslēgts pirms mācību uzsākšanas. Atmaksātos izdevumus ieskaita valsts budžetā.

6. Saņēmis pavēli par atskaitīšanu no militārās izglītības iestādes, karavīrs slēdz atsevišķu saistību līgumu par izdevumu atmaksas termiņu un atmaksājamo summu. Karavīram ir tiesības saņemt atmaksas termiņa pagarinājumu, bet tas nedrīkst būt ilgāks par sešiem mēnešiem.

7. Ja karavīrs izdevumus neatmaksā šo noteikumu 5.punktā noteiktajā kārtībā vai nepilda 6.punktā minēto saistību līgumu, militārā izglītības iestāde aprēķinātos izdevumus piedzen tiesas ceļā.

Ministru prezidents E.Repše

Aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!