• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas budžeta izpildi janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2003., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

25.02.2003., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas budžeta izpildi janvārī

Pēc Rīgas domes Finanšu departamenta operatīvajiem datiem, Rīgas pilsētas pamatbudžeta ieņēmumi 2003.gada janvārī bija 12,9 miljoni latu, kas ir par 1,2 miljoniem latu vairāk nekā 2002.gada janvārī.

Nodokļu ieņēmumi iekasēti 9,2 miljonu latu apjomā, kas pārsniedz 2002.gada janvāra nodokļu ieņēmumus par 1 miljonu latu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi (71,6%, kas paliek pašvaldības rīcībā) līdz 2003.gada 1.februārim iekasēti par 8,6 miljoniem latu (7,9% no 2003.gadam prognozētā apjoma — 108,9 miljoniem latu), kas ir par 1 miljonu latu vairāk nekā pērn janvārī. Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi par zemi, ēkām un būvēm — 0,5 miljoni latu, azartspēļu nodoklis — 0,1 miljons latu un nenodokļu ieņēmumi — 1 miljons latu. No valsts budžeta saņemta mērķdotācija izglītības, kultūras pasākumiem un pedagogu darba samaksai — 2,7 miljoni latu.

Rīgas pilsēta 2003. gadā veikusi maksājumus pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā 1,75 miljonu latu vērtībā. Valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā ieskaitīti 28,4% no 100% iekasētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un janvārī valsts budžetam pārskaitīti 3,2 miljoni latu.

Rīgas pilsētas pamatbudžeta nodokļu ieņēmumi un mērķdotācija novirzīti pamatbudžetā paredzēto programmu finansēšanai, tajā skaitā izglītības iestāžu un pasākumu finansēšanai – 5,5 miljoni latu, sociālās nozares iestāžu uzturēšanai un pabalstiem – 1,2 miljoni latu. Rīgas pilsētas apgaismošanas sistēmas uzturēšanai novirzīti 245 tūkstoši latu, ielu un ceļu uzturēšanai — 290 tūkstoši latu, tiltu, satiksmes pārvadu uzturēšanai – 111 tūkstoši latu. Pārskaitīta dotācija pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem 613 tūkstoši latu, tajā skaitā p/u autobusu parkam “Imanta” — 263 tūkstoši latu, autobusu parkam “Tālava” – 200 tūkstoši latu un Tramvaju un trolejbusu pārvaldei — 150 tūkstoši latu.

Rīgas pilsētas speciālā budžeta ieņēmumi janvārī – 2,1 miljons latu, kas pārsniedz 2002.gada janvāra ieņēmumus par 0,5 miljoniem latu. No Autoceļu fonda saņemta dotācija 245 tūkstoši latu (no tiem 196 tūkstoši latu ieskaitīts parāds par iepriekšējo gadu), saņemtā dotācija novirzīta pašvaldības autoceļu (ielu) uzturēšanai, remontam un būvniecībai.

Mērķdotācija pasažieru regulāriem pārvadājumiem no Autoceļu fonda ieskaitīta 28 tūkstoši latu, un šie līdzekļi novirzīti pašvaldības uzņēmumiem — autobusu parkam “Imanta” un autobusu parkam “Tālava” atbilstoši veiktajam darba apjomam pilsētas maršrutos.

Investīciju projektu finansēšanai 2003.gada janvārī izlietots 2,1 miljons latu.

Izglītības nozarē investīciju projektiem izlietoti 0,4 miljoni latu, finansējot Rīgas 49.vidusskolas sporta kompleksa celtniecību, Teikas vidusskolas rekonstrukciju, peldbaseina celtniecību Ziepniekkalnā, rekonstrukcijas darbus Rīgas Itas Kozakēvičas poļu vidusskolā, kā arī remontdarbus Rīgas pilsētās skolās.

Rekonstrukcijas darbi bērnu un jauniešu sporta centrā “Daugavas sporta nams” janvārī finansēti par 0,2 miljoniem latu.

Informātikas programmas realizācijai izlietoti 0,4 miljoni latu.

Par veiktajiem darbiem satiksmes infrastruktūras objektos (ielu un tiltu rekonstrukcijai un remontiem) janvārī izlietoti 0,4 miljoni latu, bet sabiedriskajā transportā — 0,7 miljoni latu, finansējot autobusu iegādi, kā arī autobusu parka “Tālava” remontzonas Vestienas ielā 35 rekonstrukciju, remontbāzes un stāvlaukumu rekonstrukcijas projektēšanu, kā arī autobusu parka “Imanta” sadzīves korpusa celtniecību un degvielas uzpildes stacijas un autobusu iebraukšanas-izbraukšanas punkta izbūvi Kleistu ielā.

Gundars Bojārs, Rīgas domes priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!