• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par muitas darba krasu uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2003., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī prokuratūrai ir jāaug līdz ar valsti

Vēl šajā numurā

20.02.2003., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par muitas darba krasu uzlabošanu

Ar finanšu ministra rīkojumu 2003.gada 17.janvārī izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir izstrādāt priekšlikumus muitas struktūras optimizēšanai atbilstoši muitas modernizācijas plānam un muitas funkciju izmaiņām saistībā ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).

Darba grupa ir iesniegusi finanšu ministram priekšlikumus par muitas struktūras optimizēšanu un funkciju izmaiņām. Galaziņojumu darba grupa sagatavos un iesniegs ministram līdz 10.martam.

Starpziņojumā darba grupa sniedz šādus ieteikumus:

 

1. Līdz ar Latvijas iestāšanos ES jāpanāk, lai Latvijā būtu augsti profesionāls, materiāli nodrošināts, pietiekami atalgots un godīgs muitas dienests, kas nodrošina efektīvu muitas kontroli uz ES ārējās robežas un to veiksmīgi sabalansē ar tirdzniecības veicināšanas pasākumiem. Lai optimizētu muitas struktūru, jānosaka reģionālo muitas iestāžu tieša pakļautība Galvenajai muitas pārvaldei visos jautājumos. Tam papildu resursi nav nepieciešami, reorganizāciju var veikt esošā budžeta ietvaros. Mērķi iespējams sasniegt, izdarot grozījumus likumā par Valsts ieņēmumu dienestu un likumā par nodokļiem un nodevām. Galvenajai muitas pārvaldei un reģionu muitām jānosaka juridiskas personas statuss un jādod tiesības: veidot GMP struktūru; tieši vadīt reģionu skaitu un struktūru; tieši vadīt reģionus; vadīt muitas budžetu un finanses; vadīt muitas personālu; risināt muitas saimnieciskos jautājumus.

2. Lai sasniegtu stratēģisko mērķi – gatavību iestājai Eiropas Savienībā, jānovērš trūkumi muitas vadības procesos, kas līdz šim kavējuši sagatavošanos iestājai ES. Šis pasākums prasa ievērojamus papildu līdzekļus, kuri jāparedz 2004.gada budžetā.

3. Tā kā muitas reorganizācija skar arī nodokļu administrācijas jautājumus, ierosinām atbilstošu darba grupu arī VID Galvenajā nodokļu pārvaldē.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis darba grupas ziņojumu ir pieņēmis zināšanai un gaidīs tās galaziņojumu. Ministrs arī norāda, ka šie jautājumi būs jāapspriež un galalēmums jāpieņem kopā ar jauno Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju (pašlaik ir izsludināts konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu).

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!