• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Nīderlandi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2003., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja:
Sarunā ar Baltijas jūras valstu padomes komisāri
Tiekoties lietišķā sarunā ar Kanādas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.02.2003., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Nīderlandi

Vakar, 18.februārī, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nikolasu Bētsu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar gaidāmo referendumu par iestāšanos Eiropas Savienībā, Latvijas un Nīderlandes sadarbības padziļināšanu, mūsu valsts nostāju Irākas jautājumā un arī Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības.

I.Vaidere un N.Bētss pārrunāja Latvijas un Nīderlandes divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas. Abas puses bija vienisprātis, ka aktivizējama sadarbība parlamentu līmenī. I.Vaidere interesējās par iekšpolitisko situāciju Nīderlandē pēc nesen notikušajām vēlēšanām. Vēstnieks pastāstīja, ka valdības veidošana noris grūti, jo starp politiskajiem spēkiem nav vienprātības, tostarp Irākas jautājumā. Viņš arī informēja, ka Nīderlandē dažādo nozaru darbības efektivitāti nodrošina ministriem noteiktais atbildības apjoma sadalījums, kas salīdzinoši ir krietni lielāks nekā Latvijā. I.Vaidere atzina, ka Latvija varētu ņemt vērā šo pieredzi saistībā ar gaidāmo tautas nobalsošanu par iestāšanos Eiropas Savienībā un visus ar referendumu saistītos jautājumus nodot tikai Ārlietu ministrijas pārziņā. “Atbildības saskaldījums varētu ietekmēt rezultātu efektivitāti,” akcentēja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja.

Abas puses arī pārrunāja situāciju Persijas līča reģionā. Nīderlandes vēstnieks interesējās par Latvijas parlamenta nostāju Irākas jautājumā. I.Vaidere pastāstīja, ka viņas vadītā Ārlietu komisija pagājušajā nedēļā pieņēmusi paziņojumu, kurā teikts, ka jāveic Irākas atbruņošana. Ārlietu komisijas priekšsēdētāja arī uzsvēra, ka, pēc viņas domām, diskusija pašlaik ieguvusi pretamerikānisku noskaņu, tomēr galvenā vērība būtu jāveltī tam, lai “visi demokrātiskie spēki vienoti runātu par Irākas atbruņošanu”. “Akcentam jābūt uz Irākas atbruņošanas svarīgumu,” sacīja I.Vaidere.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!