• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jūras drošību Baltijas jūras reģionā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2003., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71581

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par korupcijas cēloņu novēršanu

Vēl šajā numurā

18.02.2003., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jūras drošību Baltijas jūras reģionā

6. un 7. februārī Belostokā, Polijā, notika Piejūras perifēro reģionu konferences (CPMR) Baltijas jūras komisijas izpildkomitejas kārtējā sēde. Sakarā ar satraucošo jūras drošības situāciju Baltijā jūrā izpildkomiteja pieņēma rezolūciju “Jūras drošība Baltijas jūras reģionā”, kurā uzsvērta nepieciešamība pievērst lielāku uzmanību bargajiem laika apstākļiem ziemā Baltijas jūrā (īpaši tās ziemeļu daļā).

Rezolūcijā izteikts uzaicinājums visām Baltijas jūras valstīm sadarboties un pakļauties visām pašreizējām klasificēšanas sistēmām kuģiem, kas kuģo ārkārtīgi smagos ziemas apstākļos Baltijas jūrā. Nepieciešams arī akceptēt adekvātu un vienotu starptautiskās drošības noteikumu standartizēšanu, izsniedzot kuģiem licenci kuģošanai ziemā. Turpmāk pieeja Baltijas jūras ūdeņiem būtu jāatļauj tikai kuģiem ar dubulto korpusu un stiprinātu karkasu grūtajiem ledus apstākļiem.

Rezolūcijā izteikta arī prasība palielināt jūras satiksmes kontroli visā Baltijas jūras reģionā un uzsvērts, ka steidzami jāuzlabo Baltijas valstu sadarbība, lai novērstu negadījumu sekas un samazinātu dabai nodarīto kaitējumu.

Rīgas rajona padomes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!