• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Latvijas un Igaunijas draudzības apliecinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2003., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "vāciešu operāciju" Latvijā

Vēl šajā numurā

18.02.2003., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Latvijas un Igaunijas draudzības apliecinājumu

Aizvadītajā nedēļā, 12. februārī, vēsturiskajā Tartu universitātē (TU) notika “Latvijas diena”, kuras gaitā lieliskajās TU bibliotēkas telpās Strūves ielā 1 atklāja Nacionālās bibliotēkas veidotās izstādes – “Tērbatas universitāte un Latvija” un “Latvieši un igauņu literatūra”. Izstādes rīkotas ar Kultūrkapitāla fonda, UNESCO, firmas “Grindex”, kā arī Tartu universitātes bibliotēkas un Latvijas vēstniecības Igaunijā atbalstu.

Izstādes atklāšanā piedalījās un uzrunas teica Latvijas vēstnieks Igaunijā Edgars Skuja, Tartu universitātes rektors Jāks Āvikso, Tartu universitātes bibliotēkas direktors Tomass Līvamegi, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, literāte un tulkotāja Anna Žīgure. Pirms atklāšanas konferenču zālē notika LZA prezidenta Jāņa Stradiņa akadēmiskā lekcija “Tērbatas universitāte – Latvijas zinātnes un kultūras vēsturē”, kuru ievadīja TU rektors akadēmiķis J. Āvikso ar programmatisku runu par Tartu universitāti nākotnes Eiropā. Lekcija bija pulcējusi daudz klausītāju no Tartu akadēmiskajām aprindām.

Neraugoties uz nemīlīgo laiku, no Latvijas bija ieradies LZA īstenais loceklis Saulvedis Cimermanis, LZA goda loceklis Tenu Karma, dzejnieks un kultūras atašejs Guntars Godiņš, tulkotāja Ruta Karma, Nacionālās bibliotēkas darbinieces, kas rīkoja izstādi, žurnālisti. LZA prezidents uzdāvināja Tartu universitātes bibliotēkai pēdējos gados Latvijā iznākušās zinātniskās grāmatas. Pasākumi saistīti ar Tērbatas universitātes atjaunošanas (1802. gada decembrī) 200 gadiem un Igaunijas Republikas neatkarības proklamēšanas (1918.gada 24. februārī) 85 gadiem un ir abu valstu draudzības apliecinājums.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!