• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izsoli Centrālajā depozitārijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2003., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par VID Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes iecerēm

Vēl šajā numurā

14.02.2003., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izsoli Centrālajā depozitārijā

Valsts iekšējā aizņēmuma ilgtermiņa obligāciju nekonkurējošajā fiksētas likmes izsolē Latvijas Centrālajā depozitārijā ceturtdien, 13.februārī, piedalījās astoņi dalībnieki, kas vēlējās iegādāties obligācijas ar atmaksas termiņu desmit gadu. Tika piedāvātas obligācijas par kopējo summu pēc nominālvērtības 5 miljoni latu, izsoles dalībnieku pieteikumi bija 18,31 miljona latu vērtībā. Pārdotas obligācijas pēc nominālvērtības par pieciem miljoniem latu.

Kā zināms, obligāciju vidējā peļņas likme, kas tika noteikta 12.februāra konkurējošajā izsolē un pielietota nekonkurējošajā izsolē, bija 5,19% gadā.

12.februārī arī notika pirmā ilgtermiņa finanšu instrumenta emisija, kad kapitāla tirgus dalībniekiem tika piedāvātas valsts iekšējā aizņēmuma ilgtermiņa obligācijas ar desmit gadu dzēšanas termiņu. Obligāciju izsole bija ļoti veiksmīga – investoru  pieprasījums pēc vērtspapīriem vairāk nekā trīs reizes pārsniedza piedāvājumu, un arī procentu likme ir ļoti izdevīga.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!