• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izveidoto hipotekāro kredītsistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2003., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par medicīniskās aprūpes sistēmas maiņu

Vēl šajā numurā

14.02.2003., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izveidoto hipotekāro kredītsistēmu

Trešdien, 12.februārī, notika Hipotekārās kredītsistēmas ieviešanas vadības grupas kārtējā sēde, ko vadīja Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva

Sēdē sniegts pārskats par vadības grupas darbību un hipotekāro kredītsistēmu Latvijā. Vadības grupa atzina, ka Latvijas hipotekārā kredītsistēma pašreiz ir izveidota, tādējādi vadības grupa hipotekārās kredītsistēmas izveidei savu darbu ir izpildījusi un Ministru kabineta rīkojums par tās izveidošanu atzīstams par spēku zaudējušu. Tādēļ Finanšu ministrija ir iesniegusi Ministru kabinetā rīkojuma projektu, kas paredz izbeigt vadības grupas darbību.

Vadības grupa tika izveidota saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 7.marta rīkojumu Nr.135 “Par vadības grupu hipotekārās kredītsistēmas izveidei”. Tā ir starpministriju vadības grupa, kuras uzdevums bija nodrošināt hipotekārās kredītsistēmas izveidi un pilnveidošanu.

Savas darbības laikā šī vadības grupa ir izstrādājusi virkni normatīvo aktu, kas bija orientēti uz hipotekārās kredītsistēmas pilnveidošanu Latvijā, piemēram, grozījumus Hipotekāro ķīlu zīmju likumā, Ministru kabineta noteikumus par kārtību, kādā saņemams profesionālās kvalifikācijas sertifikāts nekustamā īpašuma novērtēšanai. Vadības grupa piedalījās arī vairāku programmu, piemēram, mājokļu attīstības kreditēšanas programmas, projektu un normatīvo dokumentu, izstrādē.

Pašlaik Latvijas hipotekārā kredītsistēma ir pamatā sakārtota un atbilst Eiropas Savienības prasībām šajā jomā. Par Latvijas hipotekārās kredītsistēmas sakārtotību liecina arī starptautiskās reitingu aģentūras Moody’s Investors Service Limited sniegtais salīdzinoši augstais reitings Latvijas Hipotēku un zemes bankas emitētajām hipotekārajām ķīlu zīmēm – A1. Hipotēku un zemes banka ir vienīgā banka Latvijā, kas pilnībā iesaistīta hipotekārajā kredītsistēmā, proti, izsniedz hipotekāros kredītus un emitē hipotekārās ķīlu zīmes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!