• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 11. februāra noteikumi Nr. 71 "Privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2003., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.72

Kārtība, kādā anulējamas ziņas par deklarēto dzīvesvietu

Vēl šajā numurā

14.02.2003., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 71

Pieņemts: 11.02.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.71

Rīgā 2003.gada 11.februārī (prot. Nr.8, 17.§)

Privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par privatizācijas sertifikātiem” 4.panta pirmo un devīto daļu

1. Noteikumi nosaka privatizācijas sertifikātu (turpmāk — sertifikāti) piešķiršanas termiņus un privatizācijas sertifikātu kontu (turpmāk — konti) atvēršanas maksu un kārtību.

2. Persona, kas pretendē uz īpašuma kompensācijas sertifikātu piešķiršanu (ja nav beidzies likumā noteiktais pieteikumu iesniegšanas termiņš) vai sertifikātu piešķiršanu par politiskajām represijām, iesniedz institūcijā, kas atbilstoši likumam “Par privatizācijas sertifikātiem” ir tiesīga piešķirt sertifikātus, attiecīgu iesniegumu un nepieciešamos dokumentus ne vēlāk kā trīs mēnešus pirms likumā noteiktā sertifikātu izmantošanas termiņa beigām.

3. Personai ir tiesības iesniegt pagasta vai rajona padomē, pilsētas vai novada domē deklarāciju sertifikātu piešķiršanai par Latvijā nodzīvoto laiku vai iesniegumu par papildu sertifikātu piešķiršanu pēc attiecīgajā laikposmā spēkā bijušajos normatīvajos aktos noteiktā termiņa, ja ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc minētā termiņa beigām ir pārsūdzēts pašvaldības lēmums par sertifikātu piešķiršanu vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes lēmums par laiku, kad persona pēdējo reizi ieradusies uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, vai par personas tiesisko statusu un stājies spēkā attiecīgs tiesas lēmums.

4. Institūcija, kurā iesniegti sertifikātu piešķiršanai nepieciešamie dokumenti, lēmumu par īpašuma kompensācijas sertifikātu piešķiršanu nosūta arī pašvaldībai, kuras teritorijā atrodas attiecīgais īpašums.

5. Pašvaldība reģistrē lēmumus par sertifikātu piešķiršanu (pašvaldības pieņemtos un no attiecīgajām institūcijām saņemtos) un, pamatojoties uz tiem, nosūta Privatizācijas un sertifikācijas informatīvā nodrošinājuma centram (turpmāk – Informācijas centrs) un kompensācijas saņēmēja norādītajai kredītiestādei, kurā ir atvērts vai tiks atvērts viņa sertifikātu konts, normatīvajos aktos noteiktos dokumentus (to personu sarakstus, kurām piešķirti sertifikāti).

6. Informācijas centrs divu nedēļu laikā pēc dokumentu saņemšanas pārbauda informāciju un nosūta to kredītiestādēm. Ja nepieciešams kļūdas labojums vai papildu informācija, Informācijas centrs rakstiski ziņo dokumenta iesniedzējam par pārbaudes rezultātiem.

7. Kredītiestāde ieskaita sertifikātus pretendenta kontā tikai pēc tam, kad ir pārliecinājusies, ka pašvaldības un Informācijas centra sniegtā informācija ir identiska.

8. Ja lēmums par sertifikātu piešķiršanu tiek grozīts vai ir nepieciešama kredītiestādē iesniegtās informācijas papildu pārbaude, pašvaldība, kas iesniegusi kredītiestādei dokumentus par sertifikātu piešķiršanu, aptur piešķirto sertifikātu izmantošanu un nosūta kredītiestādei attiecīgu lēmumu.

9. Maksa par konta atvēršanu un sertifikātu ieskaitīšanu atvērtajā kontā ir šāda:

9.1. fiziskajām personām:

9.1.1. pilngadīgām 3,80 latu;

9.1.2. nepilngadīgām 1,80 latu;

9.2. juridiskajām personām:

9.2.1. konta atvēršana īpašuma kompensācijas

sertifikātu ieskaitīšanai 3,80 latu;

9.2.2. citu kontu atvēršana 16,00 latu;

9.3. piešķirto sertifikātu ieskaitīšana agrāk atvērtajā kontā 3,00 lati.

10. Pensionārs, invalīds, daudzbērnu ģimene, politiski represētā persona, valsts apgādībā vai invalīda, pensionāra, politiski represētās personas apgādībā esošā persona un nepilngadīgā persona, kurai ir piešķirta pensija apgādnieka zaudējuma gadījumā, par konta atvēršanu vai sertifikātu ieskaitīšanu tajā var norēķināties ar 0,15 sertifikātiem.

11. Ekonomikas ministrijas apstiprinātajā kontu atvēršanas izdevumu tāmē noteikto daļu no maksas par konta atvēršanu vai sertifikātu ieskaitīšanu atvērtajā kontā kredītiestāde ieskaita savos norēķinu kontos, bet pārējā summa tiek ieskaitīta Informācijas centra norēķinu kontā.

12. Šo noteikumu 10.punktā minēto personu maksājumi sertifikātos par konta atvēršanu ieskaitāmi īpašā Informācijas centra sertifikātu kontā.

13. Kredītiestāde ne retāk kā reizi mēnesī sniedz Informācijas centram pārskatu par sertifikātu ieskaitīšanu kontos un attiecīgajiem ieņēmumiem.

14. Pašvaldību, kredītiestāžu, Informācijas centra, kā arī citu institūciju izdevumi, kas saistīti ar sertifikātu piešķiršanu un apriti, saskaņā ar Ekonomikas ministrijas apstiprināto kontu atvēršanas izdevumu tāmi un pakalpojumu tarifiem tiek segti no Informācijas centra kontā ieskaitītajiem līdzekļiem.

15. Informācijas centra norēķinu kontā ieskaitīto līdzekļu atlikums ieskaitāms valsts īpašuma privatizācijas fondā.

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumus Nr.156 “Privatizācijas sertifikātu piešķiršanas un privatizācijas sertifikātu kontu atvēršanas noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 100., 151.nr.; 2000, 4./5.nr.).

Ministru prezidents E.Repše

Ekonomikas ministra vietā — finanšu ministrs V.Dombrovskis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 15.februāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!