• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai pasauli redzētu paša acīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2003., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības informēšanas iespējām

Vēl šajā numurā

07.02.2003., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai pasauli redzētu paša acīm

Senā gudrība, ka labāk vienu reizi redzēt nekā desmit reizes dzirdēt, joprojām nav apšaubāma. Arī 21. gadsimtā, kad mūsdienu sakaru un satiksmes iespējas ļauj īsā laikā nokļūt gandrīz jebkurā mūsu planētas vietā, to, kas visu grib aplūkot paši savām acīm, netrūkst. Ne velti par daudzu valstu ienākumu āderi ir kļuvis tūrisms.

Janvāra nogalē Lietuvas vēstniecība aicināja vienkop Latvijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, lai iepazīstinātu ar tūrisma attīstību mūsu kaimiņzemē un aicinātu uz starptautisko tūrisma, sporta un brīvbrīžu izstādi “Vivattur”, kas gaidīs apmeklētājus no 14. līdz 16. martam Viļņā izstāžu centrā “Litexpo”.

Lietuvas vēstnieks Petrs Vaitiekūns, ievadot preses konferenci, atzina, ka, iecerot tikšanos, izvirzīti vairāki mērķi. Vispirms jau aicināt Latvijas tūrisma nozares uzņēmējus rosīgāk piedalīties gadskārtējā izstādē, tāpat iepazīstināt Latvijas sabiedrību ar tūrisma un atpūtas iespējām Lietuvā un, visbeidzot, aktivizēt Lietuvas un Latvijas sadarbību tūrismā, sportā un brīvā laika pavadīšanā.

Lietuvas tūrisma fonda priekšsēdis Jons Ignatonis uzsvēra, ka ciemiņi no Latvijas Lietuvu joprojām apmeklē visvairāk, to sekmē arī mūsu kaimiņu pakalpojumu cenu politika — tā dažās pozīcijās ir pievilcīgāka. Bet kopumā Lietuvā tūrisma nozarē nopietni un regulāri savus pakalpojumus piedāvā ap 70 firmu.

Lietuvas lauku tūrisma asociācijas prezidente Regīna Sirusiene, stāstot par lauku tūrisma attīstību, teica paldies kolēģiem Latvijā, no kuriem guvusi ļoti vērtīgu pieredzi. 2001. gadā asociācija apkalpoja 24 tūkstošus klientu, bet pērn — jau 109 tūkstošus. Turpmāk izaugsme gaidāma vēl straujāka, to sekmēs grozījumi likumdošanā. Agrāk lauku sētā ceļotāju uzņemšanai drīkstēja iekārtot tikai sešus numurus, bet tagad to skaits palielināts līdz 16, kur izguldināt var pat simt viesu.

“Vivattur” ik gadu rod aizvien jaunus piekritējus — pērn izstādē piedalījās 14 valstu pārstāvji, 2003. gadā dalībnieki būs jau no 18 valstīm, arī no Latvijas, kas savu pieteikumu iesniegusi tieši preses konferences dienā. Un kaut vai tāpēc vien Lietuvas tūrisma nozares vadītājiem bija vērts mērot ceļu līdz Rīgai.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!