• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta biedra kompetenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2003., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Dāniju

Vēl šajā numurā

05.02.2003., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta biedra kompetenci

Vakar, 4. februārī, Ministru kabinets pieņēma noteikumus par Ministru prezidenta biedra kompetenci. Tie nosaka Ministru prezidenta biedra tiesības un pienākumus ārvalstu investīciju piesaistē un eksporta veicināšanā, uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā, vienotas valsts atbalsta stratēģijas uzņēmējdarbībai īstenošanā.

Lai īstenotu šos uzdevumus, Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera kompetencē būs Latvijas tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes izveide un vadīšana. Šajā struktūrā, kuras nolikums tiks apstiprināts tuvākajā laikā, darbosies Ministru prezidenta biedrs un deviņi ministri (ekonomikas, finanšu, zemkopības, satiksmes, reģionālās attīstības, vides, ārlietu, tieslietu, iekšlietu). Minētās padomes galvenais uzdevums būs izstrādāt un ieviest tautsaimniecības vienotās stratēģijas prioritātes, saskaņot tās ar citiem valsts ilgtspējīgas attīstības normatīvajiem dokumentiem, veicināt eksportu un ārvalstu investīciju piesaisti, koordinējot valsts institūciju darbu.

Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padome cieši sadarbosies ar Latvijas Attīstības aģentūru, par kuras reorganizāciju un iespējamo pāreju Ministru prezidenta biedra biroja pārziņā drīzumā lems valdība.

Lai sekmētu valdības noteikto uzdevumu izpildi valsts ekonomiskās attīstības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanā, Ministru prezidenta biedram jāuztur saikne ar visiem ministriem, Saeimas komisijām, Latvijas Banku, Latvijas Republikas diplomātiskajām un ekonomiskajām pārstāvniecībām ārvalstīs un ar Ārvalstu investoru padomi. Ministru prezidenta biedra pienākums ir sekot līdzi to Ministru kabinetā akceptēto likumprojektu tālākvirzībai Saeimā, kuri saistīti ar valsts ekonomiskās attīstības jautājumiem.

Ainārs Šlesers ar Ministru prezidenta rīkojumu ir iecelts par vadības darba grupas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai vadītāju. Jau notikusi pirmā vadības darba grupas sēde, kurā klātesošie iepazinās ar uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu un secināja, ka pašreizējā informācijas apmaiņa starp ministrijām, investoriem un Latvijas Attīstības aģentūru nav pietiekami sekmīga. Tādēļ A.Šlesers uzdeva ministrijām divu nedēļu laikā sagatavot pārskatu par paveikto uzņēmējdarbības vides uzlabošanas plāna īstenošanā un sasaukt ārkārtas sēdi šodien, 5.februārī.

Ainārs Šlesers arī vada darba grupu sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem un pārstāv valdību sarunās par Pasaules ledus hokeja čempionāta rīkošanu. Ministru prezidenta uzdevumā Ainārs Šlesers vada Garīgo lietu padomi. Viņa kompetencē būs arī Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas vadība, kuras sastāvs tiks apstiprināts tuvāko nedēļu laikā.

Inga Pelša, Ministru prezidenta biedra palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!