• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godam darbu darot un kalpojot Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2003., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts nostāja pašlaik ir nemainīga

Vēl šajā numurā

30.01.2003., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godam darbu darot un kalpojot Latvijai

Nacionālo bruņoto spēku komandieris atvadu vizītē pie Valsts prezidentes

GRAUBE1.JPG (20839 bytes)
Vakar, 29.janvārī, Rīgas pilī: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Valsts prezidentes padomnieks nacionālās drošības jautājumos Dzintars Kudums un Nacionālo bruņoto spēku komandieris brigādes ģenerālis Raimonds Graube
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 29. janvārī, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris brigādes ģenerālis Raimonds Graube ieradās atvadu vizītē pie Valsts prezidentesGRAUBE2.JPG (16074 bytes) Vairas Vīķes-Freibergas un pateicās viņai par atbalstu bruņotajiem spēkiem un izpratni drošības jautājumos. Kā zināms, R. Graubes pilnvaru termiņš beidzas 1. februārī, turpmāk viņš būs Latvijas Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretārs.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga sarunā pateicās Raimondam Graubem par labo sadarbību, uzskatot, ka viņš, būdams NBS komandieris, ir paguvis daudz padarīt. Valsts prezidente uzteica armijas profesionalizēšanos. Sabiedrības ticība Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem nozīmē, ka augusi arī sabiedrības uzticēšanās sev un savai valstij.

Tiekoties ar žurnālistiem, R. Graube atzina, ka Valsts prezidente, būdama Nacionālo bruņoto spēku virspavēlniece, ir ļoti daudz paveikusi, lai nostiprinātu mūsu bruņotos spēkus un sekmētu drošības jautājumu risināšanu.

NBS komandieris arī atskatījās uz paveikto, atrodoties augstajā amatā. Ģenerālis atzina, ka vēl ir daudz nākotnē turpināmu un darāmu darbu — jārisina sociālās programmas, jāuzlabo karavīru dzīves apstākļi un daudz kas cits.

Svarīga ir apziņa, ka bruņotie spēki ir atguvuši ticību — viņi ir valsts attīstības sastāvdaļa, teica R. Graube, uzsverot, ka par būtiskāko līdz šim paveikto uzskata to, ka ir izveidota vienota valsts aizsardzība.

Paredzams, ka turpmāk NBS komandiera amatu ieņems kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots. Šodien, 30. janvārī, Saeimas plenārsēdes darba kārtībā ir jautājums par G. A. Zeibota apstiprināšanu NBS komandiera amatā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!