• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas atbalstu Latvijas ekonomikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2003., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.01.2003., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas atbalstu Latvijas ekonomikai

Lai iepazītos ar valdības ekonomiskās politikas plāniem, Eiropas Investīciju bankas un Eiropas Komisijas delegācijas pārstāvji vakar, 28. janvārī, tikās ar Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru.

Eiropas institūciju pārstāvji informēja par ieinteresētību turpināt Latvijas tautsaimniecībai nozīmīgu projektu finansēšanu, uzsverot, ka Latvijai tiek piemēroti tikpat izdevīgi nosacījumi kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Savukārt Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers informēja par valdības plāniem uzņēmējdarbības vides uzlabošanā un birokrātisko šķēršļu samazināšanā. Ministru prezidenta biedrs aicināja Eiropas institūcijas palīdzēt Latvijai investīciju piesaistē. Par vienu no abpusējās sadarbības veidiem A. Šlesers uzskata informācijas apmaiņu. “Ja Latvijas rīcībā būs informācija par ārvalstu investoru plāniem Austrumeiropā un Viduseiropā, mums būs visas iespējas paust šiem investoriem mūsu ieinteresētību un mēģināt tos piesaistīt Latvijai,” uzsvēra A. Šlesers. Tam piekrita Eiropas institūciju pārstāvji, tomēr, viņuprāt, lai investori būtu ieinteresēti šeit atvērt, piemēram, savas ražotnes, Latvijai nopietnāka uzmanība jāpievērš nodokļu politikai, muitas un robežšķērsošanas jautājumiem, īpaši uz Latvijas - Krievijas robežas.

Eiropas Investīciju bankas un Eiropas Komisijas delegācijas pārstāvji uzsvēra, ka Latvijai aktīvi jāstrādā, lai izmantotu priekšrocības, ko dos iestāšanās ES. Ārvalstu eksperti pauda pārliecību, ka Latvijai ir visas iespējas kļūt par jaunās Eiropas finanšu servisa un biznesa centru.

Eiropas Investīciju banka sadarbojas ar Latviju kopš 1994. gada un kopumā atbalstījusi projektus vairāk nekā 331 miljona eiro vērtībā. Šobrīd Eiropas Investīciju bankas rīcībā ir 15 miljardus eiro liels kapitāls, ko banka gatava piedāvāt projektu īstenošanai gan valsts, gan privātajā sektorā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!