• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā: Par sabiedrisko raidorganizāciju tiesisko statusu Par Baltijas valstu parlamentāriešu tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2003., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parlamentāro sekretāri

Vēl šajā numurā

28.01.2003., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā:

Par sabiedrisko raidorganizāciju tiesisko statusu

Vakar, 27. janvārī, 8. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas izveidotā darba grupa radio un televīzijas normatīvo aktu pilnveidošanai par tās priekšsēdētāju ievēlēja partijas Jaunais laiks deputātu Edgaru Jaunupu, bet priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas atlika uz nākamo sēdi.

Darba grupa vienojās par izskatāmajiem jautājumiem un darba grafiku. Izskatāmo problēmu lokā būs sabiedrisko raidorganizāciju — Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas - tiesiskā statusa maiņa, jo Komerclikuma prasītās formas, kas liktu par galveno šo organizāciju mērķi uzskatīt peļņu, varētu būt nepieņemamas, tāpat kā valsts aģentūras statuss, kas savukārt, tieši pakļautu šos plašsaziņas līdzekļus kādai ministrijai. Tāpat darba grupa spriedīs par interešu konflikta novēršanu Nacionālās radio un televīzijas padomes darbā, tai vienlaikus esot īpašnieka pārstāvim sabiedriskās raidorganizācijās un raidorganizāciju uzraugam, kā arī par izmaiņām tiesību normās, kas regulē t.s. nacionālo pasūtījumu, un citiem jautājumiem. Darba grupa paredzējusi līdz februāra beigām iesniegt pirmos redakcionāli formulētos priekšlikumus Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

Sēdē apsprieda Igaunijas pieredzi reklāmas ierobežošanā sabiedriskajā televīzijā, kur pārējām raidorganizācijām jākompensē sabiedrisko raidorganizāciju aiziešana no reklāmas tirgus. Darba grupa iepazinās arī ar SIA Latgales reklāma direktora G.Ņemcova likumdošanas iniciatīvu, kura saistīta ar kabeļtelevīzijas sistēmu darbību. Priekšlikuma iesniedzējs uzskata, ka pašreizējā situācijā Daugavpils pašvaldības TV kanāls DTV un kabeļtīklu “DauTKom” esot privileģētā situācijā.

Darba grupas pilnais sastāvs: priekšsēdētājs — deputāts Edgars Jaunups (JL), Vjačeslavs Stepaņenko (PCTVL), Pēteris Tabūns (TB/LNNK), Anta Rugāte (TP), Jānis Strazdiņš (ZZS), Inese Šlesere (LPP), Oskars Kastēns (LPP), kā arī Nacionālās radio un televīzijas padomes pārstāvis Ilmārs Šlāpins un politikas zinātnes maģistrs Didzis Šēnbergs.

Nākamā darba grupas sēde notiks 3.februārī.

Par Baltijas valstu parlamentāriešu tikšanos

27. un 28.janvārī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere (TB/LNNK) un komisijas locekļi Ēriks Jēkabsons (LPP), Leopolds Ozoliņš (ZZS), Aleksandrs Kiršteins (TP) un Aigars Pētersons (JL) uzturas oficiālā vizītē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur notiek Baltijas valstu parlamentu ārlietu komisiju tikšanās. Vizītes laikā mūsu parlamentāriešiem paredzētas arī vairākas tikšanās ar augstām Lietuvas amatpersonām.

Vakar 27.janvārī, I.Vaideres vadītā delegācija tikās ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju Artūru Paulausku, Eiropas Komitejas direktoru Petru Auštreviču un apmeklēja Latvijas vēstniecību Viļņā. Latvijas parlamentārieši tikās arī ar Igaunijas un Lietuvas ārlietu komisiju pārstāvjiem, lai pārrunātu sadarbības padziļināšanas iespējas starp visām trim Baltijas valstu radniecīgajām komisijām.

Šodien, 28.janvārī, Saeimas Ārlietu komisijai paredzēta tikšanās ar Lietuvas premjerministru Aļģirdu Brazausku, ārlietu ministru Antanu Vaļioni un aizsardzības ministru Linu Linkeviču. Vizītes noslēgumā notiks Baltijas valstu ārlietu komisiju vadītāju preses konference.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!