• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 20. janvāra noteikumi Nr. 25 "Kārtība, kādā piešķirama stipendija un īres un transporta izdevumu kompensācija bezdarbnieka profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas laikā un nosakāms stipendijas un kompensācijas apmērs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2003., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.26

Juridisko personu licencēšanas un uzraudzības kārtība darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai par maksu

Vēl šajā numurā

28.01.2003., Nr. 14

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 20.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.25

Rīgā 2003.gada 20.janvārī (prot. Nr.4, 24.§)

Kārtība, kādā piešķirama stipendija un īres un transporta izdevumu kompensācija bezdarbnieka profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas laikā un nosakāms stipendijas un kompensācijas apmērs

Izdoti saskaņā ar Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likuma 4.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirama stipendija un īres un transporta izdevumu kompensācija bezdarbnieka profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas (turpmāk — apmācība) laikā, kā arī stipendijas un kompensācijas apmēru.

2. Apmācības laikā stipendiju un īres vai transporta izdevumu kompensāciju bezdarbniekam piešķir Nodarbinātības valsts aģentūra (turpmāk — aģentūra), pamatojoties uz šādiem aģentūras un bezdarbnieka noslēgtajiem līgumiem:

2.1. aktīvo nodarbinātības pasākumu individuālā plānojuma līgumu, kurā paredzēta bezdarbnieka iesaistīšanās apmācībā;

2.2. līgumu par bezdarbnieka apmācību.

3. Apmācības laikā bezdarbniekam izmaksājamās stipendijas un īres vai transporta izdevumu kompensācijas apmēru aprēķina un izmaksā izglītības iestāde, kura, pamatojoties uz aģentūras un izglītības iestādes līgumu par bezdarbnieku apmācības organizēšanu un izglītības iestādes rīkojumu par bezdarbnieka iekļaušanu izglītojamo skaitā, veic apmācību.

4. Bezdarbnieka stipendijas apmērs ir 25 lati par apmācības laika kalendāra mēnesi. Par apmācības laiku, kas ir īsāks par kalendāra mēnesi, stipendijas apmēru aprēķina proporcionāli kalendāra dienu skaitam apmācības laikā.

5. Bezdarbniekam apmācības laikā kompensē izdevumus par dzīvojamās telpas īri vai transporta izdevumus braucienam no bezdarbnieka dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja izglītības iestāde, kurā notiek apmācība, atrodas ārpus tās administratīvās teritorijas vai administratīvi teritoriālās vienības (Rīgā), kurā dzīvo bezdarbnieks, un ja bezdarbnieks iesniedz attiecīgus īres vai transporta izdevumus apliecinošus dokumentus.

6. Īres izdevumu kompensāciju attiecīgajā apmācības laika kalendāra mēnesī aprēķina 50 % apmērā no īres izdevumu summas šajā mēnesī, bet ne vairāk kā latu par katru kalendāra dienu.

7. Transporta izdevumu kompensāciju attiecīgajā apmācības laika kalendāra mēnesī aprēķina 50 % apmērā no transporta izdevumu summas šajā mēnesī, bet ne vairāk kā latu par katru apmācības dienu.

8. Bezdarbniekam stipendiju un īres vai transporta izdevumu kompensāciju apmācības laikā izmaksā reizi kalendāra mēnesī.

9. Stipendiju un īres izdevumu kompensāciju izmaksā arī par laiku, kad apmācība kavēta attaisnojoša iemesla dēļ, ja nākamajā apmācības dienā pēc šī iemesla izbeigšanās bezdarbnieks iesniedz izglītības iestādē dokumentu, kas apliecina minēto iemeslu.

10. Ja apmācība kavēta neattaisnoti, bezdarbniekam stipendiju un īres vai transporta izdevumu kompensāciju par attiecīgo laikposmu nemaksā.

11. Ja bezdarbnieks bez attaisnojoša iemesla kavē 10 apmācības dienas pēc kārtas, stipendijas un īres vai transporta izdevumu kompensācijas izmaksu pārtrauc.

12. Ja bezdarbnieks iesniedz izglītības iestādē dokumentu, kas apliecina kavējumu attaisnojošu iemeslu, bezdarbniekam atjauno stipendijas un īres vai transporta izdevumu kompensācijas izmaksu, kas tika pārtraukta saskaņā ar šo noteikumu 11.punktu.

13. Bezdarbnieks zaudē tiesības uz stipendiju un īres vai transporta izdevumu kompensāciju apmācības laikā, ja viņš ar izglītības iestādes rīkojumu ir izslēgts no izglītojamo skaita vai ir zaudējis bezdarbnieka statusu.

14. Bezdarbnieks apmācības laikā saņemtās stipendijas un īres vai transporta izdevumu kompensācijas summu atlīdzina aģentūrai, ja viņš bez attaisnojoša iemesla neapmeklē apmācības nodarbības, nav ieradies kārtot kvalifikācijas eksāmenu vai noslēguma pārbaudījumu vai ja aģentūra konstatē, ka sniegtas nepatiesas ziņas, lai iegūtu vai saglabātu bezdarbnieka statusu.

15. Ja bezdarbnieks apmācības laikā nepamatoti saņemto stipendiju un īres vai transporta izdevumu kompensāciju neatmaksā labprātīgi, attiecīgo summu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā piedzen tiesas ceļā.

16. Aģentūra, pamatojoties uz izglītības iestādes iesniegto rēķinu, šo noteikumu 3.punktā minētajā līgumā noteiktajā kārtībā pārskaita izglītības iestādei stipendiju un īres un transporta izdevumu kompensāciju izmaksai nepieciešamos līdzekļus.

Ministru prezidents E.Repše

Labklājības ministre D.Staķe

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 29.janvāri.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!