• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par investīcijām Inčukalna krātuvē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2003., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par radošāko valsts banku pasaulē

Vēl šajā numurā

28.01.2003., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par investīcijām Inčukalna krātuvē

Latvijas dabas gāzes kompānija AS “Latvijas gāze” (LG) un ASV kompānija “Solar Turbines” ir noslēgušas nozīmīgu līgumu par rezerves gāzes kompresora izgatavošanu un piegādi 2003.gadā, kur kopējā investīcijas paredzētas 7,6 miljonu ASV dolāru (4,56 miljoni latu) apjomā.

LG preses sekretārs Vinsents Makaris informēja, ka minētais rezerves kompresors palielinās gāzes piegādes drošību Latvijai un garantēs stabilu Inčukalna pazemes gāzes krātuves darbību visu sezonu laikā. Viņš pauda, ka patlaban Inčukalnā strādā pieci kompresori, kuriem 1994.gadā veikta renovācija un modernizācija, taču šo kompresoru “laiks iet uz beigām” un tie kļūst nedrošāki, bet jaunais kompresors nodrošinās papildu drošību un stabilitāti Makaris klāstīja, ka nākotnē iecerēts kopumā uzstādīt vēl trīs jaunus šāda tipa kompresorus. Viņš norādīja, ka līdz ar šo kompresoru uzrādīšanu iecerēts esošos, nolietotos kompresorus, atstāt rezervē , lai to vietā pilnībā darbotos jaunie kompresori. Tādējādi kopumā šo kompresoru projektā investīcijas varētu sasniegt 30 miljonus ASV dolāru.

Viņš piebilda, ka jaunā rezerves kompresora pieslēgšana gāzes apgādes sistēmai ir paredzēta 2004.gada trešajā ceturksnī. LG preses sekretārs pauda, ka minētā kompānija tika izvēlēta konkursa rezultātā, kuram kopumā bija pieteikušās septiņas kompānijas. Pozitīvu vērtējumu par izvēlēto ASV kompāniju izteikuši arī LG lielie Vācijas un Krievijas akcionāri, kuri arī ir uzstādījuši šīs kompānijas ražotos kompresorus. Makaris atzina, ka ka minētais rezerves kompresors uzstādīts kompresora ceha rekonstrukcijas ietvaros. Pēc jau vēstītā, 2003.gadā kopumā plāno 14 miljonu latu investīcijas, tostarp deviņu miljonu latu investīcijas saistītas ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves modernizāciju, tostarp paredzēta kompresoru uzstādīšana. Vēl investīcijas plānotas gāzes regulēšanas punktu modernizācijā un maģistrālo gāzes vadu Izborska–Rīga un Rīga–Daugavpils diagnostikā.

Pēc DELFI informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!