• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES telefoniski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2003., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu skatījumu uz Latviju Baltijā

Vēl šajā numurā

24.01.2003., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES telefoniski

Līdz šim, lai uzzinātu atbildes uz jautājumiem par Eiropas Savienību (ES), interesentiem bija jādodas uz ES informācijas centriem Rīgā un Latvijas rajonu centrālajās bibliotēkās vai uz kādu no institūcijām un organizācijām, kuru darbs saistīts ar Latvijas integrāciju ES. Bet nu jau gandrīz nedēļu, kopš 15. janvāra, informācija par ES un Latvijas integrāciju šajā organizācijā kļuvusi daudz pieejamāka, jo ikviens atbildes uz interesējošiem jautājumiem var uzzināt, zvanot uz informatīvo tālruni “Eiroinfo”, tālruņa numurs 7211111.

Uzziņu dienestu “Eiroinfo” izveidojis Saeimas ES informācijas centrs (ESIC), veiksmīgi sadarbojoties ar uzņēmumu “Lattelekom”. Uzziņu tālruņa veidotāju mērķis ir pirmsiestāšanās posmā nodrošināt pastāvīgu informāciju par Latvijas iestāšanos ES. Tomēr plānots, ka tālrunis darbosies arī pēc referenduma, jo, Latvijai kļūstot par ES dalībvalsti, nepieciešamība pēc informācijas par ES varētu pieaugt.

Nu jau vairākas dienas ikviens interesents, piezvanot pa tālruni 7211111, var saņemt sīku informāciju par ES. Uz vienkāršākajiem jautājumiem atbildes sniedz “Lattelekom” operatori, bet uz sarežģītākiem jautājumiem atbildes gatavo Saeimas ESIC darbinieki, izmantojot Saeimā pieejamās informācijas datu bāzes, kā arī aktīvi sadarbojoties ar citu institūciju speciālistiem.

Atbildes uz interesējošiem jautājumiem zvanītājs var saņemt sev visvēlamākajā un ērtākajā veidā — telefoniski, pa faksu, elektronisko vai parasto pastu vai ierodoties pēc atbildes klātienē. Maksa par zvanu uz “Eiroinfo” tālruni ir vienāda ar parasto tālruņa sarunas likmi, bet izdevumus, kas saistīti ar atbildes nosūtīšanu, neatkarīgi no izvēlētās atbildes veida apmaksā Saeima.

“Eiroinfo” tālruņa svinīgā atklāšana 15. janvārī norisinājās Limbažos pasākumu ciklā “Eiropas diena”.

“Eiroinfo” telefona līnija darbojas augu diennakti. Pirmajās dienās pēc telefona līnijas atklāšanas uz to ik dienu zvanījuši ap 100 interesentu. Jautājumi bijuši ļoti dažādi, gan vienkārši un vispārīgi, gan ļoti konkrēti un specifiski.

Līdzīgi uzziņu tālruņi par ES jautājumiem darbojas arī citās kandidātvalstīs, to skaitā Lietuvā un Igaunijā, kā arī vairākās ES dalībvalstīs. Dānijā šāds informatīvais tālrunis darbojas gandrīz 30 gadu, un iedzīvotāju atsaucība un interese par ES joprojām ir visai augsta.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!