• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 21. janvāra noteikumi Nr. 41 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2003., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.42

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 16.decembra noteikumos Nr.421 "Stratēģiskas nozīmes preču kontroles noteikumi"

Vēl šajā numurā

24.01.2003., Nr. 13

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 41

Pieņemts: 21.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.41

Rīgā 2003.gada 21.janvārī (prot. Nr.5 35.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem"
Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma 78.panta pirmās daļas 2.punktu,
79.panta otro daļu un 82.panta pirmo daļu un
Izglītības likuma 12.panta trešo daļu un 14.panta 4.punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumos Nr.219 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts no valsts budžeta līdzekļiem" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 97.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Šajos noteikumos paredzētā kārtība piemērojama studējošajiem, kuri saskaņā ar līgumu starp augstskolu un studējošo studē par maksu, bet šo noteikumu 13., 16.1, 28.1, 28.2, 29. un 48.punkts, kā arī VII un IX nodaļa piemērojama arī doktora studiju programmas pilna laika studējošajiem, kuriem piešķirta kredītam pielīdzinātā stipendija zinātniskā grāda ieguvei un kuri pārtraukuši studijas personisku iemeslu dēļ vai nav izpildījuši citas ar augstskolu noslēgtā līguma saistības."

2. Papildināt noteikumus ar 16.1 punktu šādā redakcijā:

"16.1 Kredītam pielīdzinātās stipendijas procentus sāk aprēķināt ar trešo mēnesi pēc eksmatrikulācijas par līguma saistību neizpildi vai ar trešo mēnesi pēc termiņa, līdz kuram pēc imatrikulācijas doktorantūrā pretendents nav ieguvis zinātnisko grādu. Kredīta procentus aprēķina katru mēnesi no kopējās kredīta summas atlikuma, piemērojot piecu procentu likmi gadā."

3. Papildināt noteikumus ar 28.1 un 28.2 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Augstskola reizi gadā, bet ne vēlāk kā līdz 1.novembrim aizpilda Studiju fonda izstrādāto veidlapu par doktora studiju programmas pilna laika studējošajiem, kuri noslēguši ar augstskolu līgumu par kredītam pielīdzinātās stipendijas zinātniskā grāda ieguvei saņemšanu, un iesniedz aizpildīto veidlapu Studiju fondā.

28.2 Mēneša laikā pēc eksmatrikulācijas vai pēc līgumā noteiktā termiņa zinātniskā grāda ieguvei augstskola iesniedz Studiju fondā sarakstu, kurā norādīti tie doktora studiju programmas pilna laika studējošie, kuri eksmatrikulēti no augstskolas līguma saistību neizpildes vai personisku iemeslu dēļ vai kuri līgumā noteiktajā termiņā pēc imatrikulācijas doktorantūrā nav ieguvuši zinātnisko grādu. Šādā gadījumā augstskola iesniedz Studiju fondā arī apliecinātas attiecīgo līgumu kopijas."

4. Izteikt 30.punktu šādā redakcijā:

"30. Kredītu sāk atmaksāt ne vēlāk kā:

30.1. ar trešo mēnesi pēc studiju pārtraukšanas;

30.2. ar divpadsmito mēnesi pēc studiju beigšanas;

30.3. ar trešo mēnesi pēc līgumā noteiktā termiņa zinātniskā grāda ieguvei, ja doktorants nav ieguvis zinātnisko grādu."

5. Papildināt noteikumus ar 30.1 punktu šādā redakcijā:

"30.1 Kredīta pamatsummas un procentu atmaksu administrē Studiju fonds, un tā notiek saskaņā ar vienošanos par kredīta atmaksas grafiku, ko pirms kredīta atmaksas sākuma kredīta ņēmējs noslēdz ar Studiju fondu. Vienošanās nepieciešamība noteikta līgumā, ko doktorants noslēdzis ar augstskolu."
Ministru prezidents E.Repše

Izglītības un zinātnes ministrs K.Šadurskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!