• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai mazinātu domstarpības finansēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2003., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas pilsētas budžetu

Vēl šajā numurā

23.01.2003., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai mazinātu domstarpības finansēs

Trešdien, 22.janvārī, notika Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par 2003.gada budžeta veidošanu, lai gatavotu Ministru kabineta (MK) un LPS 2003.gada domstarpību un vienošanās protokolu, kas tiek pievienots budžeta projektam, iesniedzot to Saeimā.

Paredzams, ka sagatavotais MK un LPS domstarpību un vienošanās protokola projekts tiks apspriests Ministru kabineta Komitejas paplašinātajā sēdē 10.februārī.

Protokola projektā pašvaldību ieņēmumi 2003.gadā no iedzīvotāju ienākuma nodokļa tiek paredzēti 239,17 miljonu latu no nekustamā īpašuma nodokļa — 43,44 miljonu latu, no iekšējiem nodokļiem par pakalpojumiem un precēm — 1,8 miljonu latu apmērā. MK un LPS prognozes par pašvaldību pamatbudžeta ieņēmumiem atšķiras tikai sadaļā par pašvaldību nenodokļu ieņēmumiem un ienākumiem no maksas pakalpojumiem.

Ministru kabinets un LPS protokola projektā vienojas 2003.gada budžetā paredzēt pašvaldībām dotācijas (administratīvi teritoriālās reformas likuma izpildei un reģionālo attīstības aģentūru kapacitātes veicināšanai) 0,53 miljonu latu vērtībā. Taču par dotāciju pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā viedokļi atšķiras: MK piedāvā 7,68 miljonu latu, savukārt LPS — 8,67 miljonu latu dotāciju.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis sarunās norādīja, ka, rēķinot tīri tehniski, šīs dotācijas lielums 2003.gadam būtu 490 tūkstoši latu, taču valdība izrāda politisku atbalstu pašvaldībām un paredz šo dotāciju ievērojami lielāku. Ministrs aicināja pašvaldībām izrādīt lielāku izpratni par valdības smago darbu budžeta veidošanā un arī izrādīt piekāpšanos šajā jautājumā.

MK un LPS protokola projektā vienojas par mērķdotācijām no valsts budžeta pedagogu darba samaksai — 121,31 miljons latu. MK pārējām mērķdotācijām piedāvā 5,45 miljonus latu, savukārt LPS šajā sadaļā vēlas 23,71 miljonu latu.

Pašvaldību kopējā minimālā finanšu nepieciešamība, pēc MK aprēķiniem, ir ne mazāka kā 236,08 miljoni latu, pēc LPS aprēķiniem — ne mazāka kā 247,56 miljoni latu.

Informācija par kopējiem pašvaldību speciālo budžetu ieņēmumiem 2003.gadā tiks precizēta, kad būs saņemti konkrēti dati no Satiksmes ministrijas par autoceļu fonda līdzekļu sadalījumu.

Sadaļā par pašvaldību aizņēmumiem un galvojumiem sakrīt MK un LPS viedoklis attiecībā uz pašvaldību sniegto galvojumu maksimālā apjoma pieaugumu 2003.gadā — 9 miljoni latu. Taču pašvaldības vēlas kopējo aizdevumu pieauguma maksimālo limitu noteikt 29 miljonu latu, bet MK — 15,28 miljonu latu apmērā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!