• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar pateicību tiem, kas stāvēja par Latvijas valsti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2003., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis

Vēl šajā numurā

22.01.2003., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar pateicību tiem, kas stāvēja par Latvijas valsti

Vakar, 21.janvārī, tika pasniegtas 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes

M09.JPG (17740 bytes) M06.JPG (15723 bytes)
M04.JPG (17064 bytes) M01.JPG (18293 bytes)

Vakar, 21.janvārī, 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes pasniedza — Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, 1991.gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda prezidents Renārs Zaļais, Saeimas kancelejas direktors Māris Steins, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons (augšējos attēlos). Piemiņas zīmes saņem — Lilija Ārente un Ilmārs Mežulis (apakšējos attēlos)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

M08.JPG (19361 bytes) M05.JPG (17947 bytes)
M02.JPG (18228 bytes) Vakar: Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons kopā ar 1991.gada barikāžu aizstāvjiem.
Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis pasniedz piemiņas nozīmi Alfrēdam Ābelem; no 1991.gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda prezidenta Renāra Zaļā rokām piemiņas nozīmi saņem prof. Ilmārs Lazovskis

Vakar, dienai satumstot, gaišums un cerības atklājās, sākoties valsts apbalvojuma – 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes – pasniegšanai. Svinīgā ceremonija, uz ko tika uzaicināti 39 apbalvotie, notika 1991. gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda telpās Rīgā, Krāmu ielā 13.

Pirms apbalvošanas Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons, pateicoties visiem tiem, kas pirms 12 gadiem devās uz barikādēm, nebaidoties par savu dzīvību, bet domājot par Latviju, sacīja: “Šķiet, tikai laikam ejot, mēs tā pa īstam apzināmies, ka 1991. gada barikāžu laikā Latviju un visus, kas bija gatavi stāties pretī līdz zobiem apbruņotajām PSRS karaspēka vienībām, sargāja kas augstāks un varenāks par militāristu spēku. Mums visiem toreiz līdzās bija Dieva spēks. Bet mēs nedrīkstam būt tikai sērotāji. Mums jāpiemin savi varoņi ar labām domām, gādājot arī par mūsu rītdienu. Un arī par mūsu bērniem un bērnubērniem, atgādinot vienmēr, kas ir Latvija, kas ir dzimtene, kas ir kalpošana tai.”

1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes loceklis Renārs Zaļais atgādināja, ka šis ir savā ziņā unikāls apbalvojums, kas pielīdzināms kādreizējam Lāčplēša Kara ordenim, jo piešķirams vienīgi tiem, kas patiešām aktīvi darbojušies 1991. gadā, aizstāvot Latvijas valsts neatkarību. Turklāt šim apbalvojumam nav tā saukto ordeņa šķiru – visi vienlīdz nesavtīgi un pašaizliedzīgi iestājās par savu dzimteni.

Svinīgajā pasākumā piedalījās arī citi 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes locekļi – Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis un Saeimas Kancelejas direktors Māris Steins. Nebija šoreiz vienīgi publicistes un rakstnieces Marinas Kosteņeckas.

Mintauts Ducmanis, “LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!