• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar visdziļāko pateicību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2003., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70388

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
vakar, 20.janvārī, tiekoties ar Latvijas basketbola izlasi, treneriem un vadību

Vēl šajā numurā

21.01.2003., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar visdziļāko pateicību

Sirsnīgi pateicos saviem kolēģiem un draugiem par apsveikumiem man 85 gadu jubilejā. Īpašs paldies mūsu masu medijiem. Publikācijas par jubileju laikrakstos “Latvijas Vēstnesis””, “Diena”, “Neatkarīgā Rīta Avīze”, “Lauku Avīze”, “Vakara Ziņas”, “Čas”, “Subbota”, izdevniecības nama “Petits” izdevumos, “The Baltic Times”, žurnālos “Privātā dzīve”, “Rīgas viļņi”, kā arī Latvijas Radio un Televīzijā man sagādāja brīnišķīgus sveicienus no visiem mūsu tēvzemes tuvajiem un tālajiem novadiem.

Visi saņemtie apsveikumi un man adresētie labie vārdi mani dziļi aizkustinājuši, bet reizē iedvesmojuši turpināt darbu ar studentiem, kā arī pie jaunas grāmatas, kuras varoņi būs mīļi un labi cilvēki, kas ar savu ikdienas darbu ir uzticīgi triju Latvijas atmodu ideju un panākumu mantinieki un ar saviem demokrātiskajiem uzskatiem un tradīcijām rotā un bagātina mūsu sabiedrību. Mana iecere ir rakstīt par Latvijas dažādo etnisko izcelsmju cilvēkiem, kuri ar savu darbu ir papildinājuši pēdējās Atmodas aizsācēju veikumu. Uzskatu, ka viņi pelnījuši goda lappusi manā grāmatā, kuru iecerēts nosaukt “Cilvēki, kurus neaizmirst. Gadi. Tikšanās. Likteņi”. Jaunajā grāmatā, kuras veidošanā aicinu talkā ikvienu, kurš vēlas parādīt, ka tieši Latvijas cilvēka eiropeiskā veidola attīstību augstu vērtē un aktīvi sekmē arī mūsu Rietumu draugu aprindas, kuras Latvijas neatkarības atjaunošanas grūtajās dienās atbalstījušas mūs.

Esmu gandarīts, ka vairāki mūsu domubiedri no Rietumu valstīm solījuši sekot manam aicinājumam papildināt manu grāmatu ar savām domām par tālāku iespējamo sadarbību ar Latviju. Grāmatu ceru kuplināt ar ilustrācijām un dokumentiem, un tā iznāks vairākās valodās.

Mani ļoti saviļņojusi uzmanība pret manu necilo personu, ko savos apsveikumos paudusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Igaunijas prezidents Arnolds Rītels, Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks, VFR ekskanclers Helmūts Kols, Latvijas Pareizticīgo baznīcas Sinode un Rīgas un visas Latvijas arhibīskaps metropolīts Aleksandrs, Rīgas un Latvijas virsrabīns Natans Barkans, Latvijas Valsts eksprezidents Guntis Ulmanis, Saeimas deputāti un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume, Latvijas Zinātņu akadēmija un akadēmiķis Jānis Stradiņš, ārlietu ministre Sandra Kalniete, Rīgas garnizona priekšnieks pulkvedis Juris Vectirāns, Krievijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas, Dānijas, Polijas, Lietuvas, Izraēlas, Itālijas, Šveices, VFR, Igaunijas vēstnieki, kā arī Latvijas neatkarības atjaunošanas laika vēstnieki Latvijā – Hāgens grāfs fon Lambsdorfs (VFR), Ulrihs Brandenburgs (VFR vēstniecības PSRS padomnieks), Mihaels Merks (Dānija), Gaudencs B. Rufs (Šveice), bijušie vēstnieki – Pīters Semnebijs (EDSO), Stīvens Nešs (Lielbritānija), Tautas saskaņas partijas vadītājs Jānis Jurkāns, Ventspils mērs Aivars Lembergs, Haims Kogans (“Lukoil”), Arkādijs Suharenko un Benjamins Kajems (Rīgas Ebreju biedrība), Latvijas goda konsule Ņujorkā Herta Feigina, Ernsts Ņeizvestnijs un viņa māte, 99 gadus vecā rakstniece Bella Dižura (Ņujorka), Pareksa banka, godājamie aktieri un mediķi, naturalizācijas un mazākumtautību lietu departamenti, Valsts kinofonofotodokumentu arhīvs, Latvijas Mākslas akadēmijas Senāts, profesūra un visi “mīlīši”, kā es dēvēju savus bijušos, nu jau cienījamus, Meistarus un tagadējos studentus, Valdis Rūmnieks (Latvijas Rakstnieku savienība), Rīgas Latviešu biedrība, Gētes institūts, Dr. Valters Mēbiuss, Akermana kungs (VFR ekskanclera Helmūta Kola ārsts un palīgs), VFR preses izdevumi “Die Zeit”, “Der Spiegel”, “Baltische Briefe”, LU fizikas goda profesors Jāzeps Eiduss, Vitālijs Gavrilovs (“Aldaris”), Juris Gulbis (“Latvijas balzams”), kā arī daudzas citas oficiālas personas, mani draugi un vienkārši labi cilvēki.

Visiem, visiem — mana vislielākā pateicība un vislabākie vēlējumi!

Rakstiet, zvaniet, nāciet! Priecāšos par katru tikšanos.

Ar cieņu un mīlestību –

Jūsu Mavriks Vulfsons, LMA profesors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!