• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Balvas "Biznesa gada cilvēks 2002" pasniegšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2003., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālo bruņoto spēku komandiera kandidatūru

Vēl šajā numurā

17.01.2003., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Balvas “Biznesa gada cilvēks 2002” pasniegšanā

Runa “Kapitāla” balvas “Biznesa gada cilvēks 2002” pasniegšanā viesnīcā “Reval Hotel Latvija” 16.janvārī

Ministru prezidenta biedra kungs! Dāmas un kungi!

Man ir prieks būt klāt šajā priecīgajā notikumā, kurā tiks izteikta atzinība gada biznesa cilvēkam 2002.gadā par sasniegto uzņēmējdarbībā Latvijā, ko pierāda redzams un taustāms labums pašam uzņēmumam, bet vēl būtiskāk — tas nes labu slavu visai Latvijas uzņēmējdarbības videi. Šie abi aspekti ir vienādi nozīmīgi: viņu sekmes ir arī Latvijas sekmes, uzņēmēju peļņa ir arī Latvijas peļņa. Šie uzņēmēji dod peļņu, nodrošina darbu un labklājību saviem darbiniekiem, kas kopumā ceļ Latvijas labklājības līmeni.

Panākumi biznesā šodien vairs nav tas, par ko ir jākaunas, kas šķiet mīklains, šaubīgs, pats par sevi aizdomīgs, kaut arī šķiet, ka no padomju laikiem vēl aizvien līdzi nāk stereotips, ka kapitāls ir lamuvārds, ka peļņa ir noziegums. Neatkarīgajā Latvijā tas pārmainās. Mūsu sekmīgie uzņēmēji turpina veiksmīgi pierādīt sevi, viņi gūst tautas uzticību, gūst peļņu, balstoties uz ātru un kvalitatīvu darbu, uz izdomu, radošu jauninājumu, sūru darbu, bet visbiežāk jau — uz visiem kopā.

Jau mūsu senči zināja:

 

“Ai, darbiņi, ai, darbiņi,

Pie darbiņa vajadzēja:

Vieglu roku, vieglu kāju,

Viegla, gudra padomiņa.”

Novēlu visiem uzņēmējiem — lai nepietrūkst enerģijas, spēka, spējas izturēt konkurenci ne tikai pašu mājās Latvijā, bet arī jaunajos ES tirgus apstākļos! Šī, protams, zināmā veidā ir darviniska situācija, kurā izdzīvo tie, kas atrod veidu, kā pielāgoties. Ne darbīguma, ne atjautības mūsu tautai nekad nav trūcis, un par to liecina arī šīs balvas kandidāti. Es ceru, ka šādu cilvēku būs aizvien vairāk, un jau iepriekš sveicu gada biznesa cilvēka balvas ieguvēju.

Zemnieku saimniecības “Lāči” apmeklējumā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16. janvārī, apmeklēja zemnieku saimniecību “Lāči”, kurā Normunda Skauģa vadībā tiek cepta pazīstamā “Lāču” maize. Apmeklējot ceptuvi, prezidente uzsvēra, ka Latvijas uzņēmēji, kas darbojas ar izdomu, stipru gribu un perspektīvu, ir atbalstāmi un ir veicināmas iespējas arī amatniecības uzņēmumiem, īpaši Latvijas laukos, saņemt Eiropas Savienības finanšu resursus savu uzņēmumu attīstībai.

N.Skauģis iepazīstināja ar uzņēmuma un ceptuves darbību, uzsverot, ka “Lāču” maizes īpašā vērtība ir tā, ka tas ir bioloģiski tīrs produkts. Uzņēmums, kam šogad aprit desmit gadu, par saviem sasniegumiem saņēmis arī Latvijas produktu kvalitātes zīmi jeb tā dēvēto karotīti.

Pārrunāti arī jautājumi, kas skar Latvijā ražoto produktu eksportu uz citu valstu tirgiem.

Pateicībā politiķim Andrim Šķēlem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16. janvārī, nosūtīja vēstuli vienam no bijušajiem Ministru prezidentiem — Andrim Šķēlem, kurā izsaka pateicību par kopīgo darbu laikā, kad A.Šķēle pildīja Ministru prezidenta un Saeimas deputāta pienākumus. “Latvija šo gadu gaitā ir īstenojusi būtiskus soļus politiskajā un ekonomiskajā attīstībā, un, neapšaubāmi, šajā darbā nozīmīgs ir bijis arī Jūsu ieguldījums,” viņa raksta. Izmantojot šo gadījumu, prezidente sveica A.Šķēli 45 gadu jubilejā.

Sarunā ar Īrijas vēstnieci Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 10. janvārī Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Īrijas vēstnieci Latvijā Telmu Doranu.

Prezidente pateicās vēstniecei par aktīvo darbu abu valstu attiecību būtiskā aktivizēšanā. Sarunā abas puses pārsprieda gaidāmo referendumu par Latvijas dalību ES, kā arī uzsvēra Īrijas referenduma par ES paplašināšanos pieredzes pārņemšanas lietderību Latvijā. Abas puses bija vienisprātis, ka plašas informācijas darbs ir valdības ziņā, bet arī pašai sabiedrībai ir aktīvas iesaistes loma. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka dažādas sabiedrības grupas var iesaistīties — un daļa to jau ir darījusi — pārliecības veidošanā par valsts dalības ES nepieciešamību. “Īrijas pieredze pierāda, ka ļoti lielu darbu paveica arī paši sabiedrības locekļi, dažādās nevalstiskajās organizācijās, sabiedrības grupās, organizācijās veicot pārliecināšanu labvēlīga referenduma panākšanai,” atzīmēja vēstniece. Izmantojot iespēju, prezidente pateicās īru tautai par Latvijai un citām ES kandidātvalstīm pozitīvu balsojumu referendumā par Nicas līgumu.

Vēstniece nodeva prezidentei Īrijas prezidentes Mērijas Makalīsas sirsnīgus sveicienus, un V.Vīķe-Freiberga lūdza no savas puses nodot visa laba vēlējumus Īrijas kolēģei, uzsverot visai sekmīgo valsts vizīti Īrijā pagājušajā gadā. “Šī vizīte, pateicoties arī jūsu, vēstnieces kundze, ieguldījumam, ir sniegusi milzīgu impulsu abu valstu attiecībās, un par to liecina arī Latvijas uzņēmēju sekmīgie rezultāti. Īrija šobrīd ir 12.vietā investoru ziņā Latvijā, un es uzskatu, ka tas ir labs sasniegums,” sacīja prezidente.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!