• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par videi labvēlīgu uzņēmējdarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2003., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

16.01.2003., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par videi labvēlīgu uzņēmējdarbību

Lai veicinātu videi labvēlīgas uzņēmējdarbības veidošanu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis un Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs vakar, 15. janvārī, parakstīja vienošanās protokolu par sadarbību starp Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Latvijas Tirgotāju asociāciju.

Kā atzīmēja R. Vējonis, šī vienošanās protokola parakstīšana ir būtiska abām pusēm un nākamībā gan VARAM, gan Tirgotāju asociācijai būs jāstrādā pie savstarpējās sadarbības attīstīšanas. Vienlaikus ministrs pauda, ka viņam šī ir pirmā šāda veida vienošanās, tādēļ esot prieks, ka vienošanās par sadarbību videi labvēlīgas uzņēmējdarbības veicināšanā tiek parakstīta ar tik lielu organizāciju kā Latvijas Tirgotāju asociācija.

Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs savukārt pauda cerību, ka, parakstot vienošanos, tirgotāji varēs sniegt palīdzību vides jautājumu risināšanā. Pēc H. Danusēviča domām, Latvijā videi būtu jāpievērš lielāka uzmanība, jo patlaban ekonomiskās intereses nereti ņem virsroku pār vides interesēm.

Parakstītā vienošanās protokola mērķis ir veidot videi labvēlīgu uzņēmējdarbību valstī, veicināt uzņēmēju izpratni par videi draudzīgu rīcību un atbalstīt vides aizsardzības pasākumus, iesaistot tajos gan tirdzniecības nozares uzņēmumus, gan to klientus – patērētājus.

Lai veidotu efektīvu dialogu starp valsts institūcijām un uzņēmējiem, kā arī sekmētu vides aizsardzību, VARAM un Tirgotāju asociācija vienošanās protokolā apņemas apspriest abu pušu sagatavotos priekšlikumus vides aizsardzības attīstībai valstī un pieņemt to izpildei atbilstošu rīcības plānu.

Vienošanās arī paredz sadarbību, popularizējot saudzējošu attieksmi pret apkārtējo vidi tirgotāju un patērētāju vidū, kā arī veikt citus pasākumus valdības deklarācijas ietvaros pieņemto tautsaimniecības attīstības un vides aizsardzības programmu īstenošanai.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!