• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimā: sarunā ar EP Parlamentārās asamblejas komitejas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2003., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija pelnījusi būt Eiropas attīstītāko valstu saimē

Vēl šajā numurā

16.01.2003., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimā:
sarunā ar EP Parlamentārās asamblejas komitejas vadītāju

Vakar, 15.janvārī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons tikās ar Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Pārraudzības komitejas vadītāju Žozeti Dirjē.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar pēc-monitoringa (pēcpārraudzības) procesa norises Latvijā.

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pārraudzības komitejas vadītāja Žozete Dirjē un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ē.Jēkabsons pēcmonitoringa dialoga ietvaros pārrunāja Latvijas paveikto saistībā ar EPPA rezolūciju Nr.1236, kurā apkopota informācija par Latvijas sasniegumiem un tādiem procesiem, kas būtu jāpilnveido, piemēram, naturalizācijas process, mācību valoda valsts skolās un minoritāšu tiesību konvencijas ratificēšana.

Ž.Dirjē vērsa uzmanību uz Krievijas delegācijas vadītāja, Pārraudzības komitejas locekļa Dmitrija Rogozina pagājušā gada jūnija priekšlikumu par pārraudzības procesa atsākšanu pret Latviju, kā argumentus minot Valsts valodas likumā un Izglītības likumā noteiktās prasības un naturalizācijas procesu. Kā zināms, pārraudzības process pret Latviju tika slēgts 2001.gada janvārī.

Ē.Jēkabsons pastāstīja, ka Latvijā ir veikti konkrēti pasākumi minēto jautājumu risināšanai – izveidots īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās postenis. Viņš uzsvēra, ka politiski jautājumi nevar tikt atrisināti tikai ar politiskām rezolūcijām, ir nepieciešams sabiedrības dialogs un tolerance.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs izteica atzinību par EPPA Pārraudzības komitejas atbalstu un apliecināja, ka Latvija kā Eiropas Padomes dalībvalsts turpinās iesāktos darbus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!