• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par normatīvo aktu uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2003., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidijā:
Par 2003. gada 7. janvāra sēdi

Vēl šajā numurā

16.01.2003., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par normatīvo aktu uzlabošanu

Vakar, 15. janvārī, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pieņema konceptuālu lēmumu veidot divas struktūras normatīvo aktu uzlabošanai – darba grupu Radio un televīzijas likuma uzlabošanai un Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisiju, uzdodot komisijas sekretārei Inesei Šleserei veidot šīs institūcijas.

Komisijas priekšsēdētājas Inas Druvietes viedoklis: “Komisijas uzdevums ir mēģināt beidzot atrisināt faktisko un tiesisko interešu konfliktu, kurš rodas, Nacionālajai radio un televīzijas padomei vienlaikus uzraugot komerciālās un sabiedriskās raidorganizācijas, kā arī esot īpašnieka lomā sabiedriskajās raidorganizācijās – Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijā (LTV). Tāpat jāņem vērā, ka, stājoties spēkā Komerclikumam, svarīgs ir jautājums, kādā formā turpmāk darbosies LTV un LR. Manuprāt, šīs organizācijas nevar būt parastas akciju sabiedrības vai sabiedrības ar ierobežotu atbildību, jo atbilstoši likumam to galvenais mērķis būtu peļņa. Iespējams, ka jāveido īpašs normatīvais akts līdzīgi kā par Nacionālo operu.’’

Sēdē komisijas locekļi uzklausīja Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāju Ojāru Rubeni un 8. Saeimas deputātu, Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru Edgaru Jaunupu, kuri izklāstīja savus viedokļus par sabiedrisko raidorganizāciju darba uzlabošanu.

Komisija apsprieda jautājumus, kas radušies sakarā ar Satversmes 81. panta kārtībā pieņemtajiem grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā, nododot bērnu tiesību aizsardzības inspektorus īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās pakļautībā.

Sēdē piedalījās komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete (“Jaunais laiks”), priekšsēdētājas biedrs Augusts Brigmanis (ZZS), komisijas locekļi – Vladimirs Buzajevs (PCTVL), Boriss Cilēvičs (PCTVL), Jānis Esta (TP), Anta Rugāte (TP), Aldis Kušķis (“Jaunais laiks”), Ināra Ostrovska (“Jaunais laiks”).

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!