• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES atbalstītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2003., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.01.2003., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par ES atbalstītājiem

Ja referendums par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) notiktu 2002. gada decembrī, par iestāšanos balsotu 47,7% (novembrī – 45,9%), pret balsotu 33,2% (novembrī – 35,9%), bet konkrēti nevarēja atbildēt 19,1% (novembrī – 18,1%) respondentu.

No tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir izdarījuši noteiktu izvēli (par vai pret), kā balsot referendumā par Latvijas iestāšanos ES, 59% balsotu par Latvijas dalību ES, savukārt 41% aptaujas dalībnieku balsotu pret.

Pozitīvāk pret Latvijas dalību ES noskaņoti latvieši, Latvijas Republikas pilsoņi (50,1% LR pilsoņu balsotu par), vīrieši, respondenti vecumā līdz 24 gadiem, finansiāli nodrošinātākie aptaujas dalībnieki, iedzīvotāji ar augstāko izglītību, kā arī Rīgas iedzīvotāji. Citās respondentu sociāli demogrāfiskajās grupās ES atbalstītāju loks ir mazāks par 50%. Vienīgās sociāli demogrāfiskās grupas, kur respondenti Latvijas virzību uz ES vērtēja biežāk negatīvi nekā pozitīvi, ir iedzīvotāji ar pamata vai nepabeigtu vidējo izglītību un aptaujas dalībnieki ar zemu ienākumu līmeni uz vienu ģimenes locekli mēnesī.

Pilsētās dzīvojošo respondentu vidū ES atbalstītāju skaits ir nedaudz lielāks nekā laukos dzīvojošo aptaujas dalībnieku vidū: par Latvijas iestāšanos ES balsotu 49% pilsētu iedzīvotāju, bet lauku iedzīvotāju vidū par Latvijas iestāšanos ES balsotu 45,1%.

Uz jautājumu: “Kāda ir jūsu attieksme pret ES?” decembrī sniegtās atbildes liecina, ka 52,3% (novembrī 49,8%) aptaujāto pauž pozitīvu attieksmi pret ES. 20,6% respondentu savu attieksmi raksturo kā nešaubīgi pozitīvu, savukārt 31,7% aptaujas dalībnieku – kā drīzāk pozitīvu.

Kritiska attieksme pret ES decembrī bija 38% (novembrī – 39,7%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju. Negatīvi ES vērtē 16,2% respondentu, savukārt 21,8% aptaujas dalībnieku atzina, ka viņu attieksme pret ES ir drīzāk negatīva nekā pozitīva.

Konkrētu atbildi nesniedza 9,8% (novembrī — 10,5%) respondentu.

Pozitīvāk noskaņoti ir gados jauni iedzīvotāji, cilvēki ar lielākiem ienākumiem, augstāku izglītību, latvieši, Latvijas Republikas pilsoņi (pozitīva attieksme ir 54,1% LR pilsoņu).

Visos Latvijas reģionos, izņemot Zemgali, aptaujas dalībnieku vairākums savu attieksmi pret ES raksturoja kā pozitīvu vai drīzāk pozitīvu. Zemgale ir vienīgais novads, kur ES nedaudz biežāk tika vērtēta negatīvi nekā pozitīvi.

Eiropas integrācijas birojs

Par EK projektu konkursu

Eiropas Komisijas (EK) delegācija Latvijā aicina nevalstiskās organizācijas, bibliotēkas un citas institūcijas piedalīties projektu konkursā. Šāds konkurss tiek rīkots jau otro gadu, un tā mērķis ir veicināt sabiedrības informētību par Eiropas Savienību (ES) un Latvijas aktualitātēm ceļā uz ES.

Konkursam var pieteikt neliela formāta, īstermiņa, informatīvus un izglītojošus projektus, kuri veltīti Eiropas Savienības jautājumiem, piemēram, diskusijas, seminārus, tikšanās, erudīcijas un zīmējumu konkursus, izstādes, informatīvos stendus, dažādus projektus sadarbībā ar masu medijiem un citas sabiedriskas aktivitātes.

Projektu pieteikums divos eksemplāros jāiesniedz līdz šā gada 18.februārim plkst. 17 sabiedrisko attiecību aģentūrā “Consensus PR’’. Katrs pretendents var pieteikt vairākus projektus, kurus paredzēts īstenot laikā no 2003.gada 1.aprīļa līdz 12.oktobrim. Konkursa nolikumu un pieteikuma anketu var saņemt sabiedrisko attiecību aģentūrā “Consensus PR’’. Tie atrodami arī Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā mājaslapā.

Konkurss tiek rīkots PHARE programmas “Eiropas Komisijas komunikāciju stratēģijas ieviešana Latvijā” ietvaros.

Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!