• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts amatpersonām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2003., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 14. janvārī, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

15.01.2003., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts amatpersonām

Vakardienas valdības sēdē ministri bez iebildumiem apstiprināja izglītības un zinātnes ministra ierosinājumu atlaist no darba Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru Andri Sarnoviču. Šāda lēmuma pamatā bija arī Valsts civildienesta pārvaldes lēmums par A.Sarnoviča atlaišanu, kas tika piemērots kā disciplinārsods par civildienesta ierēdņa pienākumu nepamatotu neizpildi. Disciplinārlieta pret Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāru tika ierosināta saistībā ar vienošanos, ko viņš parakstījis ar SIA „Ķeizarmežs” par Saulesdārza zemes nomas līguma laušanu, kā rezultātā faktiski tika atlaisti SIA „Ķeizarmežs” nomas parādi — gandrīz 59 tūkstoši latu. Savukārt A.Sarnovičs valdības sēdē pauda viedokli, ka vienošanās palīdzējusi valstij izvairīties no vēl lielākiem zaudējumiem, turklāt valsts saņēmusi atpakaļ labiekārtotu īpašumu. Tomēr šie argumenti ministrus nepārliecināja, un valdība lēma par valsts sekretāra atbrīvošanu no amata. A.Sarnovičs žurnālistiem paskaidroja, ka valdības lēmumu pārsūdzēs tiesā. Izglītības un ministrijas valsts sekretāra amatā ar tiesas lēmumu tiks atjaunots bijušais valsts sekretārs Andris Priekulis, kas no šī amata tika atlaists 1999.gadā par nekvalitatīvu darbu un aptuveni 3000 latu piesavināšanos. A.Priekulis no darba savulaik tika atlaists ar Valsts civildienesta pārvaldes lēmumu, ko viņš pārsūdzēja tiesā, panākot sev labvēlīgu iznākumu. Viņa atjaunošana amatā līdz šim nebija iespējama, jo valsts sekretāra amats jau bija aizņemts. Pašlaik A.Priekulis ir Rīgas 3.vidusskolas direktors.

Valdība vakardienas sēdē apstiprināja arī kandidatūru bijušās Ieslodzījuma vietu pārvaldes, tagad Cietumu pārvaldes priekšnieka amatam. Iepriekšējais Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Vitolds Zahars atlūgumu iesniedza pagājušā gada nogalē. Par amata vietas izpildītāju iecelts līdzšinējais Ieslodzījuma vietu pārvaldes ģenerālinspektors Dailis Lūks, kura kandidatūru Ministru kabinets arī apstiprināja Cietumu pārvaldes priekšnieka amatam. D.Lūkam ir ilgstoša pieredze tiesībsargājošās struktūrās, un viņa kandidatūra amatam izvēlēta nevis konkursa kārtībā, bet, pamatojoties uz jaunajām iespējām, ko sniedz Valsts civildienesta likuma grozījumi, – ar tieslietu ministra lēmumu.

Liena Pilsētniece, “LV” iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!