• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labu darbu izdarījusi, sirds jūtas labāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2003., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām nodokļu likumdošanā

Vēl šajā numurā

07.01.2003., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labu darbu izdarījusi, sirds jūtas labāk

VIKE8.JPG (39972 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”
T08.JPG (16586 bytes)
Foto: Uldis Pāže — “Latvijas Vēstnesim”
 

Vakar, 6.janvārī, notika akcijas “Labā zvaigzne” svinīgais pasākums, kurā tika izteiktas pateicības gan filantropiem, gan labdariem. Pasākuma laikā: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, bērnu nama “Lejasstrazdi” audzēkņi un bērnu nama krusttēvs Aivars Smagars (augšējā attēlā). Savukārt 28.decembrī Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja Tukuma invalīdu dienas centru “Saime” un Talsu rajona specializēto bērnu sociālo aprūpes centru “Veģi”. Apmeklējuma laikā: Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un sociālās aprūpes centra “Veģi” iemītnieki Ziemassvētku noskaņās

Ar sirds paldies labdariem, ar dvēseles siltumu grūtdieņiem

Vakar, 6.janvārī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga labdarības atbalsta akcijas “Labā zvaigzne” noslēguma ceremonijā Vēstures un kuģniecības muzejā uzsvēra, ka Latvijas visdrošākie pamati ir visas “labās zvaigznes” – cilvēki, kuri padara lielus un mazus darbus, lai palīdzētu līdzcilvēkam. Viņa sacīja, ka ne tikai šajā svētku laikā – Zvaigznes jeb Trīs Karaļu dienā un pareizticīgo Ziemassvētkos, bet arī ikdienā katrs nesavtīgs darbs ir svarīgs, jo “nāk no labas sirds un ar labu nolūku. Šādi darbi vairo pasaulē gaismu un kliedē tumsu, padara ikdienu un līdz ar to arī Latviju skaistāku,” sacīja prezidente. Viņa piebilda, ka “labu darbu izdarījusī sirds jūtas labāk nevis tāpēc, ka kaut ko devusi, bet vienkārši aiz nesavtīga prieka”.

Akcijā par “labajām sirdīm” tika atzīti 360 sabiedrības virzītu labdaru, un viņus sveicot, prezidente pauda apbrīnu par viņu paveikto: “Jūs pār Latviju esat izkaisījuši labās zvaigznes, bet, atgriežoties mājās, kļūsiet atkal par tiem, kas bijāt līdz šim – par gaismas avotiem.” Novēlot, lai darbs devējam atdodas, V.Vīķe–Freiberga aicināja turpināt nesavtības darbu un vēlēja personiskas sekmes.

 

Valsts prezidenta preses dienests

VIKE6.JPG (32362 bytes) VIKE7.JPG (42326 bytes)

Labklājības ministres Dagnijas Staķes atzinība — jaunākajam, divpadsmitgadīgajam, labdarim (augšējā attēlā). Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Andra Jaunsleiņa pateicība — ilggadīgajai labdarei. Pateicība no Nevalstisko organizāciju centra direktores Kaijas Gertneres–Ozolas — noslēguma pasākuma “Labā zvaigzne” vadītājai un labdarei, aktrisei Verai Gribačai (apakšējos attēlos)
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”

28.decembrī Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja Talsu rajona bērnu aprūpes centru “Veģi” un Tukuma invalīdu dienas centru “Saime”

 

2002. gada nogalē – 28. decembrī – Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre apmeklēja Tukuma invalīdu dienas centru “Saime”, kur tikās ar centra klientiem un darbiniekiem un kopā ar viņiem noklausījās Ziemassvētku atskaņas koncertu.

Apmeklējuma laikā I.Ūdre iepazinās ar invalīdu dienas centra darba organizāciju, ar problēmām, kuras ikdienā jāpārvar invalīdiem un darbiniekiem. Tukuma mērs Juris Šulcs ar Saeimas priekšsēdētāju dalījās pieredzē, ko guvusi pilsētas pašvaldība, nodrošinot vispusīgu invalīdu integrāciju sabiedrībā.

Saeimas priekšsēdētāju sajūsmināja pinumi, dekori, vāzes, lelles, dažādi izšuvumi un kokgriezumi, kurus ar arodapmācības meistaru palīdzību darinājuši invalīdu dienas centra klienti. Vienu no pašu veidotajiem dekoratīvi lietišķās mākslas darbiem tukumnieki uzdāvināja I.Ūdrei.

T06.JPG (24775 bytes)
Talsu rajona specializētajā bērnu sociālās aprūpes centrā “Veģi” 28.decembrī: Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un centra direktors Agris Derkevics

Tukumā Saeimas priekšsēdētāja apmeklēja arī invalīdu sporta klubu un piedalījās Ziemassvētku atskaņas koncertā ev. Luterāņu draudzes baznīcā.

Dienas otrajā pusē Saeimas priekšsēdētāja pabija Talsu rajona specializētajā bērnu sociālās aprūpes centrā “Veģi”.

Centra direktors Agris Derkevics pastāstīja par 122 bērniem, kas dzīvo “Veģos”, par viņu dienas ritmu un grūtībām. Tika pārrunātas problēmas, ar kurām nākas saskarties sociālās integrācijas jomā, kā arī līdzīgu sociālo aprūpes centru darbības pieredze Latvijā un ārpus valsts robežām.

I.Ūdre iepazinās ar bērniem, noskatījās un arī piedalījās viņu sagatavotajā Ziemassvētku koncertā. Vizītes gaitā daudz uzmanības tika veltīts tam, kā uzlabot sociālās aprūpes sistēmu, pilnveidojot bērnu ar īpašām vajadzībām dzīves apstākļus.

 

 

 

 

 

T02.JPG (22612 bytes) T07.JPG (20175 bytes)
T01.JPG (20475 bytes) T04.JPG (23896 bytes)
Ingrīda Ūdre vēro, kā invalīdu dienas centrā “Saime” top dekoratīvi lietišķās mākslas darbi 2003.gada pavasarī Rīgā paredzētajai izstādei; Ingrīda Ūdre kopā ar bērnu sociālās aprūpes centra “Veģi” audzēkņiem (augšējos attēlos); Saeimas priekšsēdētāja un centra “Saime” arodapmācības meistars Edgars Pūpols; kopējs mirklis invalīdu dienas centrā “Saime” (apakšējos attēlos)
Foto: Uldis Pāže — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!