• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Stiprā ģimenē aug stipri pilsoņi valstij". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2002., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sestdiena, 28.12.2002.

Laidiena Nr. 189, OP 2002/189

Vēl šajā numurā

24.12.2002., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Stiprā ģimenē aug stipri pilsoņi valstij”

Pirms Ziemassvētkiem — Valsts prezidente, aicinot uz eglīti ģimenes

G05.JPG (19672 bytes)
G04.JPG (22223 bytes)
Piektdien, 20.decembrī, Valsts prezidentes un Imanta Freiberga rīkotajā Ziemassvētku eglītē Latvijas ģimenēm: Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs kopā ar ģimenēm un mūsu jauno audzi
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Uzruna ģimeņu Ziemassvētku eglītes pasākumā Rīgas pilī 2002.gada 20.decembrī

Dāmas un kungi! Mīļie bērni!

Mans vīrs Imants un es priecājamies jūs visus sveikt šajā svētku priekšvakarā Rīgas pilī un caur jums sveikt ģimenes visās Latvijas malās. Paldies, ka atbraucāt uz šo pasākumu, daudzi no jums no tik tālām vietām. Paldies, ka braucāt pilnā sastāvā tie, kas varējāt. Saģērbt septiņus, astoņus, deviņus, desmit, vienpadsmit bērnus svētku drānās, lai dotos ciemos uz pili – tas vien jau ir varonīgs pasākums, bet it īpaši es novērtēju to, cik svarīgi ir audzināt ģimeni, vienalga, mazu vai lielu.

Vecākiem jau ar pirmo bērnu dzīvē sākas pavisam jauns posms – ir jāatsakās no tās putna brīvības, kas bija vieniniekam, jāuzņemas saistības par savu partneri, un tad, kad ģimenē ierodas bērni, ir jāsaprot, ka bērnu vajadzības stāv augstāk par pieaugušā ērtību, patiku un iegribām, un diemžēl ne vienmēr katrs šai atbildībai ir gatavs.

Man ir ļoti skumji, zinot, ka Latvijā ir tik daudzi tūkstoši bērnu, kas skaitās bāreņi, lai gan vecāki vēl ir dzīvi, tikai nespēj vai nevēlas viņus aprūpēt. Tāpēc jo īpaši vēlos pateikties tiem visiem vecākiem, kas ir uzņēmušies savus pienākumus, kas tos godam pilda, kam ir rūpe par savu bērnu veselību, labklājību un izglītību un — vēl vairāk – kas savā ģimenē spēj ieaudzināt mīlestību, uzticību, paļāvību sev, saviem spēkiem un nākotnei, jo to pamatā veido vecāku uzticība bērnam un viņu mīlestība.

Stiprā ģimenē aug stipri pieaugušie, tur aug stipri pilsoņi valstij. Stipra ģimene ir svarīgs valsts balsts. Tamdēļ šis pasākums Rīgas pilī ir mazs apliecinājums tam, cik ļoti mēs šai valstī vērtējam ģimenes, cik tās valstī ir svarīgas. Mēs tikai varam novēlēt, kaut mūsu valstī turpinātos uzplaukums, labklājība un lai no gada uz gadu arvien vairāk ģimenēm būtu arvien labāki ienākumi, lielāka rocība, un tiem vecākiem, kas rūpīgi par saviem bērniem gādā, tas būtu par mazāku nastu, lai būtu vieglāk to darīt.

Visiem jums, kas esat šeit atbraukuši, mīļš paldies par jūsu klātieni. Novēlu jums visiem gaišus un priecīgus Ziemassvētkus, daudz jo daudz laimes un prieka Jaunajā gadā, un es zinu, ka jums jau laime un prieks ir garantēta ģimenē. Es tamdēļ novēlu, lai visas jūsu ieceres īstenojas, visu to labāko, un sveiciens jūsu radiem, kas palika mājās!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!