• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu ekonomikas klātbūtni ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2002., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.12.2002., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu ekonomikas klātbūtni ārvalstīs

Turpinot šā gada 17. decembrī Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksmē aizsākto dialogu, vakar, 19. decembrī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar Latvijas vēstniekiem Čehijā, Igaunijā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Somijā, Vācijā un ar ģenerālkonsulu Sanktpēterburgā.

Uzklausījis izklāstījumu par vēstniecību darba pieredzi un galvenajām problēmām katrā valstī, A.Šlesers ar vēstniekiem vienojās par kopīgu darbu, lai veicinātu Latvijas ekonomisko klātbūtni ārvalstīs un ārvalstu investīciju piesaistīšanu, kā arī lai novērstu galvenos līdz šim nesekmīgi vērtētās Latvijas ārējās ekonomiskās attīstības cēloņus: vienotas rīcības plāna trūkums, nesaskaņotas dažādo institūciju un pārstāvniecību prioritātes, nepietiekams atbalsts vēstniecību iniciatīvām.

A.Šlesers uzsvēra, ka nākamajos divos gados katrā Latvijas vēstniecībā jānodrošina ekonomisko atašeju darbs, kā arī jāaktivizē goda konsulu institūcijas ekonomiskai darbībai ārvalstīs.

Atsaucīgi novērtējuši A.Šlesera vairākkārt uzsvērto tēzi par to, ka visām valstīm nevar piemērot vienu universālu modeli, bet ir jādefinē prioritātes un stratēģija katrai valstij, vēstnieki apņēmās iesniegt Ministru prezidenta biedram savu redzējumu par to, kādai jābūt sadarbībai ar konkrēto valsti.

Vēstnieki arī pauda atbalstu Ministru prezidenta biedra ierosinātajai ekonomiskās attīstības jautājumu koordinēšanai un Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes izveidošanai viņa vadībā, kā arī Latvijas Attīstības aģentūras pārveidošanai par tā saukto vienas pieturas investīciju un attīstības aģentūru.

Inga Pelša, Ministru prezidenta biedra palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!