• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par speciālajiem budžetiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2002., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas saimniecībā rāda stabilitāti

Vēl šajā numurā

18.12.2002., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par speciālajiem budžetiem

Šā gada vienpadsmit mēnešos valsts konsolidētā kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) kopējie ieņēmumi ir 1,714 miljardi latu, kas ir par 153 miljoniem latu jeb 9% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā, liecina Valsts kases oficiālais budžeta izpildes pārskats.

Īpaši laba situācija veidojusies valsts speciālajos budžetos — kopumā no janvāra līdz novembrim tajos ieņēmumi ir pārsnieguši izdevumus par 1,94 miljoniem latu, t.i., veidojies fiskālais pārpalikums.

Novembrī lielākajā valsts speciālajā budžetā — sociālajā budžetā — ieņēmumi pārsnieguši izdevumus par 2,52 miljoniem latu: ieņēmumi bijuši 44,5 miljoni, izdevumi — 42 miljoni latu. Vienpadsmit mēnešos sociālā budžeta ieņēmumi bijuši 480,7 miljoni latu, izdevumi — 483 miljoni latu, tādējādi tajā ir tikai 2,3 miljonu latu deficīts. Sociālā budžeta ieņēmumi vienpadsmit mēnešos par 10,8 miljoniem pārsniedz plānoto un par 38,3 miljoniem — pērnā gada attiecīgā laika posma ieņēmumus.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis norāda: “Jau novembris ir uzrādījis uzlabojumus nodokļu administrācijas darbā, tas sakrīt ar jaunās valdības atnākšanu un īpašas uzmanības pievēršanu šīs jomas sakārtošanai. Tā, piemēram, akcīzes nodokļa ieņēmumi novembrī, salīdzinot ar oktobri, ir pieauguši par 3 miljoniem latu — no 12,7 miljoniem līdz 15,6 miljoniem latu. Arī turpmāk tiks darīts viss, lai Valsts ieņēmumu dienesta darbs uzlabotos. Novembrī arī sociālās apdrošināšanas iemaksas saņemtas par 1,2 miljoniem latu vairāk nekā oktobrī, un jau novembrī ir pārsniegts uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumu gada plāns — tas izpildīts par 102,4%.”

Valsts konsolidētā kopbudžeta izdevumi janvārī — novembrī bijuši 1,774 miljardi latu, valsts kopbudžeta fiskālais deficīts — tikai 43,6 miljoni latu. Tas ir ievērojami mazāk, nekā plānots, un arī mazāk nekā 2001.gadā, kad 11 mēnešos budžetā jau bija 58 miljonu latu deficīts.

Novembrī valsts konsolidētā kopbudžeta kopējie ieņēmumi bija 163,1 miljons latu, izdevumi — 173,6 miljoni latu, fiskālais deficīts — 11,5 miljoni latu. Valsts budžeta fiskālais deficīts desmit mēnešos ir bijis 26,7 miljoni latu — mēneša laikā tas pieaudzis tikai par 200 tūkstošiem latu. Savukārt pašvaldību budžeti kopā veido 28,8 miljonu latu fiskālo deficītu — mēneša laikā šis negatīvais rādītājs pieaudzis par 12,8 miljoniem latu. Lielāko daļu — 21,3 miljonus latu — no tā veido Rīgas budžeta deficīts.

Veselības aprūpes speciālais budžets 11 mēnešos saņēmis 146,1 miljonu latu, kas ir par 154 tūkstošiem vairāk, nekā bija plānots, un par 20 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada janvārī — novembrī.

Vēl viens nozīmīgs speciālais budžets — autoceļu fonds — 11 mēnešos saņēmis 65,5 miljonus latu, kas atbilst plānotajam apjomam un par 16 miljoniem latu pārsniedz pērnā gada attiecīgā laika posma ieņēmumus.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!