• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības sistēmas attīstībai un sabiedrības harmonizācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2002., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir jāatrod visiem pieņemams risinājums

Vēl šajā numurā

17.12.2002., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības sistēmas attīstībai un sabiedrības harmonizācijai

Vakar, 16.decembrī, Valsts prezidente tikās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski

VS.JPG (16634 bytes)
Vakar, 16.decembrī, Rīgas pilī: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16. decembrī, Rīgas pilī tikās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, pārrunājot šīs jomas aktualitātes, kā arī izglītības lomu harmoniskas sabiedrības veidošanā.

Pārrunājot 2004.gadā gaidāmo izglītības reformu skolās ar krievu mācībvalodu, prezidente interesējās par katras skolas sagatavotību un pauda gandarījumu par ministra ieceri būt dialogā ar katru skolu, lai skaidrotu reformu un palīdzētu skolotājiem, iesaistot tos īpašās apmācību programmās. Prezidente pauda apņēmību iesaistīties šajā skaidrošanas darbā, akcentējot izglītības kā uzticama palīga lomu katra Latvijas cilvēka karjeras veidošanā un aktīvā iesaistē sabiedrībā. Viņa arī atzīmēja, ka izglītības reforma nereti tiek iesaistīta dažādos politiskos līkločos, bet pieejai šī jautājuma virzīšanā jābūt pragmatiskai un dialogā risinātai.

Abas puses bija vienisprātis, ka steidzami jārisina augstākās izglītības jautājumi, īpaši saistībā ar jaunu spēku ieplūšanu profesūrā un tās vēl aktīvāku iesaisti Eiropas un pasaules projektos.

Ministrs informēja prezidenti par nepieciešamību sakārtot tos jautājumus, kas saistīti ar ministrijas pārziņā esošajiem īpašumiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!