• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas balzama" investīciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2002., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par problēmu laiku Ventspilī

Vēl šajā numurā

17.12.2002., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas balzama” investīciju

13.decembrī Ekonomikas ministrijā notika kārtējā Atbalstāmo investīciju projektu pieteikumu izvērtēšanas komisijas sēde, kurā tika izskatīts a/s “Latvijas balzams” investīciju projekts.

Izanalizējot a/s “Latvijas balzams” iesniegto investīciju projektu, komisija konstatēja, ka iesniegtais projekts atbilst likumā “Par uzņēmuma ienākuma nodokli” un Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr.410 “Kārtība, kādā sagatavojami, iesniedzami un vērtējami iekšzemes uzņēmumu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību investīciju projektu pieteikumi atbalstāmā investīciju projekta statusa iegūšanai” izvirzītajām prasībām. Atzinumā, kas tiks iesniegts Ministru kabinetā, vēl jāprecizē, kā projekta īstenošana ietekmēs konkurenci.

Komisijas priekšsēdētājs ir ekonomikas ministrs. Komisijas sastāvā ir pārstāvji no Ekonomikas, Finanšu, Labklājības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finanšu organizācijām sekretariāta, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Attīstības aģentūras un Konkurences padomes.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem ieguldījumiem piemērojamību nosaka likuma “Par uzņēmuma ienākuma nodokli” 17.1. pants. Saskaņā ar šo likumu ienākuma nodokļa atlaide 40 % apmērā no kopējās ieguldījumu summas ir piemērojama uzņēmumam, ja tas atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veicis ieguldījumus, kuru kopējā summa pārsniedz 10 miljonus latu, ja kopējā ieguldījuma summa uzņēmuma attīstībā tiek ieguldīta trīs gadu laikā un ja Ministru kabineta noteiktajā kārtībā ir sagatavots investīciju projekts un izvērtēta atbalstāmo investīciju projekta ietekme uz valsts ekonomiku. Jāņem vērā arī tas, vai minētais projekts neradīs konkurences ierobežojumus un uz šī izvērtējuma pamata ir pieņemts MK lēmums par investīciju projekta atbalstu.

Kārtību, kādā uzņēmumi sagatavo un iesniedz investīciju projektu pieteikumus, nosaka MK 2001.gada 25.septembrī pieņemtie noteikumi Nr.410 “Kārtība, kādā sagatavojami, iesniedzami un vērtējami iekšzemes uzņēmumu un nerezidentu pastāvīgo pārstāvniecību investīciju projektu pieteikumi atbalstāmā investīciju projekta statusa iegūšanai”.

EM Sabiedrisko attiecību  un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!