• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Smaida ordeni optimistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.2002., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar cerībām un gaidām atgriezties Eiropas valstu saimē

Vēl šajā numurā

13.12.2002., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Smaida ordeni optimistiem

Par jēkabpilieti kļuvušā salacgrīvieša Smaida Aizpurieša māmuļa, nosaucot puiku šajā dīvainajā vārdā, kāds viņam pašlaik esot vienīgajam Latvijā, pat iedomāties nevarēja, ka dēla dzīve kļūs par smaidu raisošu atgadījumu un kuriozu virteni.

Bērnībā Smaidim nācies uzklausīt visādas replikas, bet drīz smīkņātāji apjēguši, ka pēc būtības viņš atbilst savam vārdam. Gan augstskolā, gan visās darbavietās vajadzējis vadīt dažādus izklaides pasākumus. Desmit gadus bijis dīdžejs, organizējis interešu pulciņus, daudzkārt iejuties Ziemassvētku vecīša un vedējtēva lomā. Līdz, stāvot pie 50. dzimšanas dienas sliekšņa, savu vārdu novērtējis kā misiju un, sekojot Polijas pozitīvajai pieredzei, arī Latvijā apņēmies iedibināt Smaida ordeņa pasniegšanas gadskārtēju tradīciju, jo kurš gan cits to būtu darījis? Mērķis visai cēls - dot cilvēkiem prieku, radīt viņos kaut nedaudz optimisma, par kura nepieciešamību ir pārliecināts BO SIA “Smaida ordeņa fonds” ģenerālis Smaidis Aizpurietis.

Visu pieredzi Smaidis liek SOF darbībā, iegūtos līdzekļus izmantojot ordeņu izgatavošanai, piešķiršanas sistēmas izstrādāšanai un ekspedīcijām visā Latvijā pozitīvās pieredzes, jautrās pieredzes vākšanai, kā arī labdarībai.

Viedokļi, ka Latvija nav gatava smaidam, ka neviens šādu apbalvojumu neesot pelnījis, jo latvieši kā nācija ir skaudīgi, nenovīdīgi un citādi neganti, te nav līdzējuši. Ordeņus ar šķelmīgi smaidošo ģīmīti piecās nominācijās šoruden Jēkabpilī saņēmuši pirmie pieci vissmaidīgākie.

Nominācijā “Platais smaids” tas piešķirts Jelgavas mēram Andrim Rāviņam, izkonkurējot AS “Aldaris” valdes priekšsedētāju Vitāliju Gavrilovu. “Sirsnīgā smaida” ordeni nu nēsā Jēkabpils valsts ģimnāzijas audzēkne Baiba Upīte, apsteidzot Mariju Naumovu. “Klusā smaida” veiksminieks ir Gulbenes katoļu draudzes priesteris Vjačeslavs Bogdanovs, bet par “Šķelmīgā smaida” favorīti kļuvusi apdrošināšanas aģentūras “Balta” lietvedības speciāliste Anita Blumfelde. Savukārt “Jautrā smaida” ordeņa virsnieka gods ticis “BB brokastu” vadītājam Kasparam Upacierim.

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”; pēc D. Kalniņas raksta “Smaidis par Smaida ordeni”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti, Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī”, – saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!