• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nākamā - 2003. - gada pašvaldību budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2002., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līdztekus attīstībai ir nopietnas problēmas

Vēl šajā numurā

12.12.2002., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nākamā – 2003. – gada pašvaldību budžetu

Vakar, 11.decembrī, notika Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par 2003.gada budžeta veidošanu, lai gatavotu Ministru kabineta un LPS 2003.gada domstarpību un vienošanās protokolu, kas tiek pievienots budžeta projektam, iesniedzot to Saeimā.

Tā kā Ministru kabinetā pagaidām vēl nav pieņemti lēmumi par valsts budžeta izdevumiem 2003.gadam, prioritātēm un investīcijām, sarunas bija ļoti īsas, jo valdība pagaidām nevar nosaukt budžeta skaitļus, kas skar pašvaldību budžeta jautājumus, piemēram, valsts budžeta dotācijas apmēru pašvaldībām, investīcijas pašvaldībām u.c.

Sarunās Pārrunāta paredzamā minimālās algas paaugstināšana no 60 līdz 70 latiem mēnesī un tās iespējamā ietekme uz pašvaldību izdevumiem un ieņēmumiem. Finanšu ministrija informēja, ka valdībā ir iesniegta informācija par papildus nepieciešamajiem budžeta izdevumiem nākamgad, lai nodrošinātu minimālās algas pieaugumu — mērķdotācijām un dotācijām pašvaldībām papildus ir pieprasīti 3,3 miljoni latu.

Finanšu ministrija informēja arī par kārtību nākamā gada izdevumu finansēšanai, kamēr nebūs pieņemts likums par valsts budžetu 2003.gadam.

Sarunas par 2003.gada budžeta veidošanu un vienošanās protokola projektu Finanšu ministrijā ar LPS tiks turpinātas saskaņā ar valdības lēmumiem. Paredzams, ka nākamās sarunas varētu notikt janvārī.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!