• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ES tālākām sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2002., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.12.2002., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ES tālākām sarunām

Vakar, 11. decembrī, Briselē notika kārtējās Zemkopības ministrijas konsultācijas ar prezidējošās valsts Dānijas un Eiropas Komisijas pārstāvjiem par sarunu sadaļas “Lauksaimniecība” jautājumiem.

Zemkopības ministrijas pārstāvjiem izdevies mājup pārbraukt ar iepriecinošu jaunumu: pēc iestājas Eiropas Savienībā (ES) Latvijai ir reālas izredzes zīdītājgovju maksājumus attiecināt arī uz Latvijā esošajām piena šķirnes govīm, kas krustotas ar gaļas šķirnes buļļiem. Šī ES pretimnākšana ir panākums, jo ES zīdītājgovju maksājumus piešķir tikai gaļas šķirņu liellopiem.

Kas attiecas uz visus interesējošajām piena ražošanas kvotām, Zemkopības ministrijas pārstāvji par savu pienākumu uzskata turpināt sarunas, lai panāktu Latvijai vēlamo apjomu un ņemtu vērā mūsu valsts pārstrukturizāciju un pāreju no piena patēriņa saimniecībās uz tā realizāciju tirgū.

Par tiešajiem maksājumiem — Zemkopības ministrijas viedoklis ir pieļaut to papildināšanu 2004.gadā līdz 50% līmenim ar tālāku pakāpenisku pieaugumu līdz ES līmeņa sasniegšanai. Jākļūst īsākam periodam, līdz Latvijas tiešo maksājumu līmenis sasniegs dalībvalstu līmeni.

“Latvijas lauksaimniecības sarunu sadaļa vēl nav slēgta,” atgriežoties pauda Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš. “Latvijas prasības lauksaimniecības sadaļā vēl nav pilnībā apmierinātas.”

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!