• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par 8.Saeimas veikumu pirmajā darbības mēnesī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2002., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopsavilkumā

Vēl šajā numurā

12.12.2002., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par 8.Saeimas veikumu pirmajā darbības mēnesī

8.Saeimas pirmā mēneša darbības laikā notikušas septiņas Saeimas plenārsēdes: 5., 7., 11., 18., 21., 28.novembrī un 5.decembrī.

Savukārt Saeimas Prezidijs šajā laikā uz sēdēm pulcējies vienpadsmit reizes: 6., 7., 12., 14., 15., 21., 25., 28., 29.novembrī, 2. un 5.decembrī.

Saeimas Prezidija locekļiem arī notikušas tikšanās ar citu valstu amatpersonām. Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre oficiāli tikusies ar EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfu Ekeusu, Nīderlandes Eiropas lietu ministru A.Nikolaju, Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāju Endrū Rasbašu, Indonēzijas vēstnieku Čajono, Kuveitas vēstnieku Faisalu al Gaisu, Armēnijas vēstnieku A.Ovakimjanu un Lietuvas vēstnieku Petru Vaitiekūnu. No 25. līdz 27.novembrim I.Ūdre devās pirmajā komandējumā, kura laikā piedalījās Eiropas Parlamenta prezidenta un ES paplašināšanās procesā iesaistīto valstu parlamentu priekšsēdētāju 14.sanāksmē.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons ticies ar Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāju E.Rasbašu, Krievijas vēstnieku Igoru Studeņņikovu un Ķīnas vēstnieku Vanu Kaivenu, bet Saeimas priekšsēdētājas biedrs Jānis Straume — ar Austrālijas vēstnieku Kristoferu Breidiju un Bulgārijas vēstnieku L.J.Petkovu.

Lai veicinātu Latvijas parlamentāro sadarbību ar citām valstīm, 8.Saeimā ir izveidotas 23 parlamentārās sadarbības grupas (5.decembrī plānots nodibināt vēl 11 grupas). 7.Saeimā darbojās 44 šādas grupas 6.Saeimā — 37, 5.Saeimā — 9.

8.Saeima deputātu darbam starptautisko organizāciju parlamentārajās asamblejās izveidojusi septiņas delegācijas. Par Latvijas nacionālās grupas Starpparlamentu savienībā vadītāju apstiprināta Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS), par Latvijas delegācijas Rietumeiropas Savienības asamblejā vadītāju — Jānis Strazdiņš (ZZS), par Latvijas delegācijas EDSO Parlamentārajā asamblejā vadītāju — Ēriks Jēkabsons (LPP), par Latvijas delegācijas ES un Latvijas Apvienotajā parlamentārajā komitejā vadītāju — Guntars Krasts (TB/LNNK), par Latvijas delegācijas Baltijas asamblejā vadītāju — Jānis Reirs (JL), par Latvijas delegācijas NATO Parlamentārajā asamblejā vadītāju — Guntis Bērziņš (JL), bet par Latvijas delegācijas EPPA vadītāju — Andris Bērziņš (ZZS).

8.Saeimas darba pirmajā mēnesī notikušas komisiju sēdes, kurās ievēlēta to vadība, bet pēc tam sācies ikdienas darbs pie likumprojektu sagatavošanas izskatīšanai Saeimas sēdēs un citu aktuālu jautājumu apspriešanas.

Aizsardzības un iekšlietu komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Arnolds Laksa (LPP), par priekšsēdētāja biedri — Linda Mūrniece (JL), bet par sekretāru — Juris Dobelis (TB/LNNK). Pēc tam notikušas četras sēdes, kurās liela vērība veltīta ar NATO paplašināšanu saistītajiem jautājumiem. Komisijas priekšsēdētājs A.Laksa ticies arī ar ASV vēstnieku Latvijā Braienu Karlsonu.

Ārlietu komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Inese Vaidere (TB/LNNK), par priekšsēdētājas biedru Leopolds Ozoliņš (ZZS), par sekretāru — Guntis Bērziņš (JL). Pēc tam notikušas divas sēdes, kurās deputāti uzklausīja ziņojumus par 7.Saeimā Ārlietu komisijai nodotajiem un neizskatītajiem likumprojektiem, kā arī tikās ar ārlietu ministri Sandru Kalnieti.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija uz pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Baiba Brigmane (JL), par priekšsēdētājas biedru — Vilnis Edvīns Bresis (ZZS), bet par sekretāru — Pēteris Simsons (LPP). Pēc tam notikušas piecas sēdes, kurās galvenā uzmanība veltīta nākamā gada valsts budžeta projekta un to pavadošās likumprojektu paketes apspriešanai.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija uz pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Ina Druviete (JL), par priekšsēdētājas biedru — Augusts Brigmanis (ZZS), bet par sekretāri — Inese Šlesere (LPP). Pēc tam notikušas četras sēdes, kurās deputāti sprieduši par trīs likumprojektu tālāku virzību izskatīšanai 8.Saeimā, tikušies ar Valsts cilvēktiesību biroja direktoru Olafu Brūveru un arī piedalījušies nevalstisko organizāciju rīkotajā forumā “Katrs savā vietā — kopējā lietā”.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Jānis Strazdiņš (ZZS), par priekšsēdētāja biedri — Ausma Ziedone-Kantāne (JL), bet par sekretāru — Paulis Kļaviņš (LPP). Pēc tam notikušas septiņas sēdes, kurās deputāti tikušies ar dažādām amatpersonām, kā arī atbalstījuši divu likumprojektu tālāku virzību izskatīšanai 8.Saeimā. Izveidota arī Sporta apakškomisija, par tās priekšsēdētāju ievēlot Dzintaru Ābiķi (TP), par sekretāru — Valēriju Karpuškinu (PCTVL).

Juridiskā komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Solvita Mellupe (JL), par priekšsēdētājas biedri — Ingrīda Labucka (LPP), bet par sekretāru — Andris Kāposts (ZZS). Pēc tam notikušas astoņas sēdes, kurās spriests par vairāku likumprojektu tālāku virzību izskatīšanai 8.Saeimā, otrreiz caurlūkoti grozījumi Civillikumā, kā arī sākts darbs pie Parlamentārās izmeklēšanas komisijas likumprojekta sagatavošanas izskatīšanai otrajā lasījumā. Savukārt konferences “Tiesu vara Latvijā” ietvaros deputāti piedalījušies diskusijā par jauno Tiesu varas likumu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Indulis Emsis (ZZS), par priekšsēdētāja biedri — Anna Seile (TB/LNNK), par sekretāru — Dzintars Zaķis (JL). Pēc tam notikušas piecas komisijas sēdes, kurās izskatīšanai plenārsēdēs sagatavoti jau vienpadsmit likumprojekti.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Staņislavs Šķesters (ZZS), par priekšsēdētāja biedru — Andrejs Naglis (LPP), bet par sekretāru — Pēteris Ontužāns (JL). Pēc tam notikušas sešas komisijas sēdes, kurās spriests par vairāku likumprojektu tālāko virzību izskatīšanai 8.Saeimā, kā arī pārrunātas problēmas, kas saistītas ar likumprojekta “Par pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” īstenošanu un administratīvi teritoriālās reformas norises gaitu.

Nacionālās drošības komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 15.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Vilis Krištopans (ZZS), par priekšsēdētāja biedru — Paulis Kļaviņš (LPP), par sekretāri — Linda Mūrniece (JL). Pēc tam notikušas divas sēdes. Priekšsēdētāja biedrs P.Kļaviņš preses konferencē arī informēja par Nacionālās drošības komisijas ierosināto valsts drošības iestāžu struktūras reorganizācijas projektu.

Pieprasījumu komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 19.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Augusts Brigmanis (ZZS), par priekšsēdētāja biedru — Pēteris Tabūns (TB/LNNK), par sekretāru — Andrejs Naglis (LPP). Pēc tam notikušas divas sēdes.

Mandātu un iesniegumu komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 19.nocembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Ingrīda Labucka (LPP), par sekretāru — Jānis Strazdiņš (ZZS). Pēc tam notikušas divas sēdes.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 21.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Ainars Latkovskis (JL), par priekšsēdētāja biedru — Krišjānis Peters (LPP), par sekretāru — Pēteris Kalniņš (ZZS). Pēc tam notikušas divas sēdes.

Eiropas lietu komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 21.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Guntars Krasts (TB/LNNK), par priekšsēdētāja biedru — Oskars Kastēns (LPP), par sekretāri — Liene Liepiņa (JL). Pēc tam notikušas trīs sēdes, kurās apspriesti ar iestāšanās ES sarunām saistītie jautājumi.

Publisko izdevumu un revīzijas komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 21.novembrī, kurā par priekšsēdētāju tika ievēlēts Aigars Pētersons (JL), par priekšsēdētāja biedru — Andris Bērziņš (ZZS), par sekretāru — Arnolds Laksa (LPP). Pēc tam notikusi viena komisijas sēde.

Pilsonības likuma izpildes komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 26.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Anta Rugāte (TP), par priekšsēdētājas biedru — Pēteris Simsons (LPP). Pēc tam notikušas divas komisijas sēdes.

Sociālo un darba lietu komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 28.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēta Jevgēnija Stalidzāne (LPP), par priekšsēdētājas biedri — Ingrīda Circene (JL), par sekretāru — Arvīds Ulme (ZZS). Pēc tam notikušas divas komisijas sēde, kurās deputāti sprieda par trīs likumprojektu tālāku virzību izskatīšanai 8.Saeimā. Izveidota arī Sabiedrības veselības apakškomisija, par priekšsēdētāju ievēlot Ingrīdu Circeni (JL), par sekretāru — Andri Bērziņu (ZZS).

Saimnieciskā komisija uz savu pirmo sēdi sanāca 28.novembrī, kurā par komisijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Alberts Krūmiņš (JL), par priekšsēdētāja biedru — Vilnis Edvīns Bresis (ZZS), par sekretāru — Juris Dobelis (TB/LNNK). Pēc tam notikusi viena komisijas sēde.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!