• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tūrisma nozares pakļautību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2002., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Strādāt godprātīgi ir sirdsapziņas jautājums

Vēl šajā numurā

11.12.2002., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tūrisma nozares pakļautību

Sestdien, 7.decembrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis tikās ar tūrisma profesionālajām organizācijām un tūrisma asociāciju pārstāvjiem, lai apspriestu tūrisma nozares tālāko likteni un tās turpmāko pakļautību

R.Vējonis pauda viedokli, ka atbildībai par tūrismu būtu jāpaliek VARAM pārziņā, jo tūrisms ir saistīts ar vides un dabas aizsardzību. Pašlaik liels atbalsts tiek saņemts arī no Vides aizsardzības fonda dažādu tūrisma projektu īstenošanai, kā varētu nebūt, ja notiktu pārstrukturizācija. Ministra viedokli atbalstīja arī tikšanās dalībnieki.

Gundega Zeltiņa atzina, ka, “pieņemot lēmumu par tūrisma nozares nodošanu citas ministrijas pārziņā, tūrisma attīstība Latvijā tiek atsviesta divus gadus atpakaļ”. Pēc G.Zeltiņas vārdiem, Latvija jau tagad atpaliek no Lietuvas un Igaunijas par desmit gadiem. Turklāt G.Zeltiņa šādu iespējamo valdības lēmumu un to, ka, piemēram, netiks piešķirts finansējums tūrisma informācijas centru atvēršanai Londonā un Berlīnē, raksturoja kā dramatisku tuvredzību.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka pārstrukturēšana ir bezjēdzīga, jo valsts finansiālais atbalsts nozarei netiek mainīts. Pārstrukturēšana turklāt prasīšot vēl papildu līdzekļus. Nonākot citas ministrijas pakļautībā un nemainoties valsts atbalstam nozares attīstībai, nozares attīstība neuzlabosies.

Valērijs Seilis atzina, ka pašlaik tiek veikti vairāki sadarbības projekti, noslēgti līgumi, tiek risinātas problēmas, ekotūrisma attīstībai ir izvērsta sadarbība ar nacionālajiem parkiem un īpaši aizsargājamām dabas teritorijām. Pārstrukturizācija attīstību vienīgi apstādinātu, nevis veicinātu.

Profesionālās organizācijas pauda neizpratni un sašutumu par to, ka, izstrādājot MK noteikumu projektu, kas paredz tūrisma nozares nodošanu Ekonomikas ministrijas pārziņā, nav notikušas konsultācijas ar sabiedriskajām organizācijām un profesionālajām organizācijām. Asnāte Ziemele atzīmēja, ka līdz šim, kamēr tūrisma joma atradusies VARAM pārziņā, izstrādājot normatīvos aktus, vienmēr tikuši ņemti vērā Tūrisma konsultatīvās padomes ieteikumi un priekšlikumi, bet pašreizējā situācijā konsultāciju un atklātības princips ticis novirzīts malā. A.Ziemele uzskata, ka valdība neapzinās šāda lēmuma pieņemšanas sekas.

Profesionālo organizāciju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji pauda gatavību cīnīties par nozares atstāšanu VARAM pārziņā un atbalstīt R.Vējoni.

Vides aizsardzības un reģionālās  attīstības ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!