• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kopīgās valsts sarunās par likumdošanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2002., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir jāprot atsacīties, lai pretī iegūtu ko vērtīgu"

Vēl šajā numurā

11.12.2002., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kopīgās valsts sarunās par likumdošanu Latvijā

Vakar, 10.decembrī, Latvijas Valsts prezidente tikās ar Latvijas Saeimas priekšsēdētāju

V2.JPG (17963 bytes)
Vakar, 10.decembrī, Rīgas pilī: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre
V3.JPG (21758 bytes)

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 10.decembrī, Rīgas pilī tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, tā sākot jaunu tradīciju – regulāras Valsts prezidentes un Saeimas priekšsēdētājas tikšanās, galvenokārt pievēršoties likumdošanas jautājumiem, kas ir galvenā joma abu institūciju sadarbībā.

Pirmajā oficiālajā tikšanās reizē augstākās valsts amatpersonas pārrunāja Saeimas likumdošanas procesa aktualitātes, pievēršoties jautājumiem par valsts budžeta tapšanu, likumdevēja darbu pie iespējamiem grozījumiem Satversmē, paredzot iespēju sarīkot tautas nobalsošanu par Latvijas dalību Eiropas Savienībā. I.Ūdre apliecināja, ka pārrunās šo jautājumu ar Saeimas Eiropas lietu komisiju, lai Saeima būtu gatava īstenot iespējamās izmaiņas Satversmē. Pārrunāta arī Heraldikas komisijas nākotne, kā arī iespējamie papildinājumi likumdošanā par valsts apbalvojumu sistēmas pilnveidošanu.

V.Vīķe-Freiberga un I.Ūdre, runājot par kultūras attīstību Latvijā, tās lomu valsts atpazīstamībā ārvalstīs, uzsvēra kino nozares dziļās tradīcijas Latvijā un to lomu identitātes stiprināšanā mūsdienu pasaulē. Prezidente atzīmēja, ka unikālas Latvijā ir arī bērnu spēlfilmu un animācijas filmu tradīcijas, jo tās vienmēr bijušas bagātas ar dzīves filozofiju un vispārcilvēcisko vērtību iemiesojumu.

Saistībā ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti valstī abas puses pauda gandarījumu, ka Latvija sekmīgi īsteno pieredzes nodošanu Gruzijai jautājumos, kas skar valsts reformu un demokratizācijas īstenošanu, integrāciju Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!