• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2002. gada 6. decembra lēmums Nr. 322 "Par izmaksu veikšanas kārtību no Apdrošināto aizsardzības fonda likvidējamās apdrošināšanas akciju sabiedrības "AK Alianse" bankrota gadījumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2002., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas informācija

Par sertifikātiem kravas ekspedīcijas pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

11.12.2002., Nr. 181

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: lēmums

Numurs: 322

Pieņemts: 06.12.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 322

(prot. Nr. 45, 6. p.) Rīgā 2002. gada 6. decembrī

Par izmaksu veikšanas kārtību no Apdrošināto aizsardzības fonda likvidējamās apdrošināšanas akciju sabiedrības “AK Alianse” bankrota gadījumā

Lai aizsargātu apdrošināto intereses likvidējamās apdrošināšanas akciju sabiedrības “AK Alianse” bankrota gadījumā un nodrošinātu Apdrošināto aizsardzības fonda līdzekļu izmaksas, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 6. panta 6. punktu un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 91. panta otrās daļas 3. punktu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolemj noteikt tiesīgajiem apdrošināšanas atlīdzības saņēmējiem šādu izmaksu veikšanas kārtību no Apdrošināto aizsardzības fonda (turpmāk — fonds):

1. Lai nodrošinātu apdrošināšanas atlīdzību izmaksas no fonda, administrators 15 darba dienu laikā no dienas, kad pagājuši trīs mēneši no apdrošināšanas akciju sabiedrības “AK Alianse” maksātnespējas atzīšanas dienas, bet ne agrāk kā tiesa apstiprinājusi kreditoru sapulces lēmumu par bankrota procedūras uzsākšanu, iesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (turpmāk — Komisija) iesniegumu par Latvijas Republikā reģistrētā kredītiestādē administratora atvērto kontu, kura izmantošanas noteikumi paredz Komisijas ieskaitītos līdzekļus šajā kontā izmantot vienīgi apdrošināšanas atlīdzības izmaksu veikšanai tiesīgajiem apdrošināšanas atlīdzības saņēmējiem no fonda. Administrators iesniegumam pievieno līguma ar kredītiestādi par konta atvēršanu kopiju un personu sarakstu, kuras saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma XI nodaļas normām ir tiesīgas saņemt apdrošināšanas atlīdzības izmaksu no fonda (turpmāk — saraksts) (1. pielikums). Sarakstu un iesniegumu paraksta administrators.

2. Administrators turpmāk precizē un papildina sarakstu un iesniedz Komisijai sarakstu par katru precizējumu un papildinājumu ne vēlāk kā 10 dienu laikā no lēmuma par izmaksu veikšanu pieņemšanas.

3. Komisija 15 dienu laikā no saraksta saņemšanas ieskaita šajā sarakstā norādīto izmaksājamo apdrošināšanas atlīdzību summu administratora iesniegumā norādītajā kredītiestādes kontā.

4. Lai nodrošinātu fonda līdzekļu izmantošanas apdrošināšanas atlīdzību izmaksām uzraudzību, administrators līdz pārskata mēnesim sekojošā mēneša 10. datumam iesniedz Komisijai pārskatu par pārskata mēnesī veiktajām apdrošināšanas atlīdzību izmaksām no fonda un šo izmaksu veikšanai paredzētā konta stāvokli (2. pielikums). Pārskatu paraksta administrators.

5. Administrators iesniedz sarakstu un pārskatu arī elektroniski programmas “Excel” formā, pievienojot to disketē vai arī nosūtot uz šādu elektroniskā pasta adresi: fktk@fktk.lv.

6. Administrators pēc parādnieka bankrota procedūras pabeigšanas organizē izmaksu mehānismu gadījumiem, kad tiesīgais apdrošināšanas atlīdzības saņēmējs nav saņēmis attiecīgo naudas summu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks J. Brazovskis

1.pielikums

FIN1 COPY.GIF (46570 bytes)

2.pielikums

FIN2 COPY.GIF (56161 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!