• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 3. decembra rīkojums Nr. 663 "Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu noslēguma jautājumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2002., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.664

Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu noslēguma jautājumiem

Vēl šajā numurā

06.12.2002., Nr. 179

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 663

Pieņemts: 03.12.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.663

Rīgā 2002.gada 3.decembrī (prot. Nr.53, 37.§)

Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu noslēguma jautājumiem

1. Atzinīgi novērtēt Dānijas prezidentūras 2002.gada 26.novembra priekšlikumu par risinājumiem Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā noslēguma jautājumos, vienlaikus uzsverot, ka nav pieļaujama rezultātu pasliktināšanās turpmākajā sarunu gaitā.

2. Izvirzīt prasību, ka jebkuri citi Dānijas prezidentūras priekšlikuma papildinājumi par labu vienai vai vairākām kandidātvalstīm proporcionāli attiecināmi arī uz Latviju.

3. Apstiprināt šādus Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas papildinājumus sadaļā “Brīva kapitāla kustība”:

3.1. darījumos ar Latvijā lauksaimniecībā izmantojamo zemi Latvijas Republika pieprasa tiesības turpināt septiņus gadus pēc iestāšanās Eiropas Savienībā piemērot nacionālo likumdošanu;

3.2. pēc šī rīkojuma 3.1.apakšpunktā minētā pārejas perioda beigām Latvija pieprasa tiesības piemērot drošības pasākumus vēl trīs gadus, ja pēc lauksaimniecībā izmantojamās zemes tirgus liberalizācijas rodas vai draud rasties nopietni zemes tirgus izkropļojumi, kas apdraud ekonomisko un sociālo vidi Latvijas laukos.

4. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijai patstāvīgi izstrādāt un iekļaut oficiālās nostājas papildinājumā sarunām nepieciešamo paskaidrojošo informāciju.

5. Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājam nodrošināt sarunu oficiālās nostājas papildinājumu tulkojumu angļu valodā un sarunu procedūrā noteiktajā kārtībā iesniegt to Eiropas Savienības sarunu delegācijai.

Ministru prezidents E.Repše

Ārlietu ministre S.Kalniete

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!